• четврток, 30 мај 2024
Бочварски и Рустеми на увид на рехабилитираниот пат Велес - Градско

Бочварски и Рустеми на увид на рехабилитираниот пат Велес - Градско

Скопје, 14 март 2024 (МИА) - Министерот за транспорт и врски во техничката Влада Благој Бочварски де...

Изјави на Бочварски и Рустеми по посетата на трасата на автопатот во изградба Кичево-Охрид (во живо)

Изјави на Бочварски и Рустеми по посетата на трасата на автопатот во изградба Кичево-Охрид (во живо)

Скопје, 7 февруари 2024 (МИА) - Изјави на министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и директо...

Со 3,8  милиони евра обновен патот Скопје-ГП „Блаце“, првите два километри од автопатот готови до крајот на март

Со 3,8 милиони евра обновен патот Скопје-ГП „Блаце“, првите два километри од автопатот готови до крајот на март

Скопје, 24 јануари 2024 (МИА) - Со 3,8 милиони евра е обновен државниот пат Скопје - граничен премин...

ЈП за државни патишта ја завршува 2023 со рекорд во капитални инвестиции и во приходи од наплатена патарина

ЈП за државни патишта ја завршува 2023 со рекорд во капитални инвестиции и во приходи од наплатена патарина

Скопје, 25 декември 2023 (МИА) – Со рекордно ниво на капитални инвестиц...

Рустеми: На „Бехтел и Енка“ им се префрлени 176 или 179 милиони евра, тие имаат целосна надлежност за подизведувачите

Рустеми: На „Бехтел и Енка“ им се префрлени 176 или 179 милиони евра, тие имаат целосна надлежност за подизведувачите

Скопје, 12 септември 2023 (МИА) - Директорот на ЈП за државни патишта Ејуп Рустеми денеска рече дека...

Кон „Бехтел и Енка“ досега исплатени околу 167 милиони евра

Кон „Бехтел и Енка“ досега исплатени околу 167 милиони евра

Скопје, 19 јули 2023 (МИА) - Директорот на ЈПДП Ејуп Рустеми денеска ин...

Бочварски-Рустеми: Вратена во сообраќај делницата од Подмоље до Охрид за сите возила

Бочварски-Рустеми: Вратена во сообраќај делницата од Подмоље до Охрид за сите возила

Скопје, 5 јули 2023 (МИА) - Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, заменик министерот Бек...

Ковачевски: Министерството за транспорт е задолжено за процедурите за почеток на активностите за проектирање на коридорите

Ковачевски: Министерството за транспорт е задолжено за процедурите за почеток на активностите за проектирање на коридорите

Скопје, 28 април 2023 (МИА) - Владата согласно Договорот, односно согласно Законот за изградба на Ко...

Рустеми и Бербери разговараа за ефикасно инфраструктурно поврзување на Северна Македонија и Албанија

Рустеми и Бербери разговараа за ефикасно инфраструктурно поврзување на Северна Македонија и Албанија

Дебар, 25 март 2023 (МИА) - Директорот на Јавното претпријатие за држав...

Рустеми: Изградбата на автопатот Скопје-Блаце доцни заради проблеми со експропријацијата

Рустеми: Изградбата на автопатот Скопје-Блаце доцни заради проблеми со експропријацијата

Струмица, 14 септември 2022 (МИА) - Изградбата на првите два километри од автопатот Скопје-Блаце доцни...

Почна обновата на 19 километри од патот Прилеп - Градско

Почна обновата на 19 километри од патот Прилеп - Градско

Прилеп, 22 јуни 2022 (МИА)  - Почна поставувањето нов асфалт на делницата од Фариш до Прилеп на магистр...

Зголемена наплатата на патарини, од јануари до мај приходи од 968,7 милиони денари 

Зголемена наплатата на патарини, од јануари до мај приходи од 968,7 милиони денари 

Скопје, 12 јуни 2021 (МИА) - Податоците за остварената наплата на патарините во првите месеци од година...

Во завршна фаза преговорите со „Синохидро“ за нов рок за автопатот Кичево-Охрид

Во завршна фаза преговорите со „Синохидро“ за нов рок за автопатот Кичево-Охрид

Скопје, 12 јуни 2021 (МИА) - Во завршна фаза се преговорите со изведувачот „Синохидро“, каде е дефинира...

М-Смарт картичките најефикасен начин за одлободување од патарина на српските туристи, вели Рустеми за МИА

М-Смарт картичките најефикасен начин за одлободување од патарина на српските туристи, вели Рустеми за МИА

Скопје, 12 јуни 2021 (МИА) - Согласно со Одлуката на Владата за ослободување од плаќање патарина за воз...

Бочварски, Рустеми и Николовски на увид на регионалниот пат Узем - Тораница

Бочварски, Рустеми и Николовски на увид на регионалниот пат Узем - Тораница

Скопје, 20 мај 2021 (МИА) - Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и д...

Image

Остани поврзан