• вторник, 21 март 2023
„Каква пазарна економија сакаме?“, месечно обраќање на актуелна тема на Стопанската комора

„Каква пазарна економија сакаме?“, месечно обраќање на актуелна тема на Стопанската комора

Скопје, 21 март 2023 (МИА) - Со обраќање на тема „Каква пазарна економија сакаме?“ на Зоран Јовановс...

Се замрзнуваат цените на оризот и јајцата, кај шеќерот и брашното засега без интервенции

Се замрзнуваат цените на оризот и јајцата, кај шеќерот и брашното засега без интервенции

Скопје, 21 март 2023 (МИА) - Владата денеска треба да ги замрзне цените...

Тренчевска: Неопходен е нов општ колективен договор, ќе даде решение за состојбата на вработените во јавниот сектор

Тренчевска: Неопходен е нов општ колективен договор, ќе даде решение за состојбата на вработените во јавниот сектор

Скопје, 20 март 2023 (МИА) – Да се формира работна група која ќе работи на подобрување и уредување н...

Југоистокот ги презентира потенцијалите и можностите за инвестирање пред претставници на дипломатскиот кор

Југоистокот ги презентира потенцијалите и можностите за инвестирање пред претставници на дипломатскиот кор

Струмица, 20 март 2023 (МИА) - Преку организирање дипломатско-економски караван Југоисточниот планск...

Османи – Лимински: Се интензивира бизнис соработката со Северна Рајна-Вестфалија

Османи – Лимински: Се интензивира бизнис соработката со Северна Рајна-Вестфалија

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Министеро...

Пошта на РСМ: Повторно прием и испраќање мали пакети и препорачани пратки за САД

Пошта на РСМ: Повторно прием и испраќање мали пакети и препорачани пратки за САД

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Давателот на универзалната услуга - АД„Пошта на Северна Македонија“ – С...

Заседава Економско социјалниот совет, синдикатите ќе побараат повлекување на законот за плати во јавниот сектор

Заседава Економско социјалниот совет, синдикатите ќе побараат повлекување на законот за плати во јавниот сектор

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Во Владата попладнево се одржува седница на Економско-социјалниот совет...

Ковачевски: Владата ќе спроведе се што ќе произлезе од постапките за коридорите 8 и 10д

Ковачевски: Владата ќе спроведе се што ќе произлезе од постапките за коридорите 8 и 10д

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Владата ќе постапи во секое време согласно со наодите и заклучоците на...

Ковачевски: Договорот со прехранбените компании беше џентлменски, казни се изрекуваат единствено согласно закон

Ковачевски: Договорот со прехранбените компании беше џентлменски, казни се изрекуваат единствено согласно закон

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Стопанските комори треба да кажат зошто компаниите од прехранбената инд...

Глобална недела на парите на Економскиот факултет 

Глобална недела на парите на Економскиот факултет 

Скопје, 20 март...

Дизелот поевтинува за 1,5 денари, бензинот за половина денар денар

Дизелот поевтинува за 1,5 денари, бензинот за половина денар денар

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Дизелот поевтинува за 1,5 денар, а бензините и екстра лесното за полови...

Бектеши апелира пратениците да го донесат законот што ќе овозможи поевтинување на хигиенските влошки

Бектеши апелира пратениците да го донесат законот што ќе овозможи поевтинување на хигиенските влошки

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Ако собраниската Комисија за финансирање и буџет го блокира законот со...

Бектеши: Цената на  дизелот ќе биде под 75 денари

Бектеши: Цената на  дизелот ќе биде под 75 денари

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Цената на  дизелот ќе биде под 75 денари, соопшти денеска министер...

Утре одлука за ограничен извоз на јајцата

Утре одлука за ограничен извоз на јајцата

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Утре ќе се замрзне цената на јајцата, но ќе се донесе и одлука за огран...

Бектеши: Ќе ја завршиме годината со 7,1 отсто инфлација, стигнати сме на 2,1 плата за покривање на миминалната синдикална кошничка

Бектеши: Ќе ја завршиме годината со 7,1 отсто инфлација, стигнати сме на 2,1 плата за покривање на миминалната синдикална кошничка

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши очекува годинава да ја завршиме...

Image

Миа мрежа