• вторник, 28 ноември 2023
Засадени 50.000 дрвја во Велешко, за две години 90.000 дрвја со акцијата за пошумување „Сончева гора“

Засадени 50.000 дрвја во Велешко, за две години 90.000 дрвја со акцијата за пошумување „Сончева гора“

Скопје, 28 ноември 2023 Вчера во близина на езерото Младост, северно од Велес беа пошумени 2...

МЗШВ: Аплицирајте за дополнители директни плаќања за полјоделски култури, градинарски култури, овошни и лозови насади

МЗШВ: Аплицирајте за дополнители директни плаќања за полјоделски култури, градинарски култури, овошни и лозови насади

Скопје, 27 ноември 2023  Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и А...

НФФ:  Аплицирањето за програмата за мајчинство преку Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој е до 10 декември 2023

НФФ: Аплицирањето за програмата за мајчинство преку Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој е до 10 декември 2023

Скопје, 27 ноември 2023  Преку Агенцијата за финансиска поддршка за земјоделството и ру...

МТСП: На 29 ноември скратено работно време за државната и јавната администрација во Скопје, 30 ноември е неработен ден

МТСП: На 29 ноември скратено работно време за државната и јавната администрација во Скопје, 30 ноември е неработен ден

27 номври 2023  Врз основа на заклучоците донесени на 199 седница на Владата на Република Северна Македо...

Кампања „16 дена активизам против родово базирано насилство“

Кампања „16 дена активизам против родово базирано насилство“

Скопје, 26 ноември 2023 Дигаме глас за секоја жена и секое девојче да се чувствува охрабрено...

Битиќи на почеток на кампањата 16 дена активизам: Само добро структуриран, сеопфатен, сложен и посветен систем може да одговори, превенира и заштити

Битиќи на почеток на кампањата 16 дена активизам: Само добро структуриран, сеопфатен, сложен и посветен систем може да одговори, превенира и заштити

Скопје, 25 ноември 2023  Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања...

Бесими: Буџетот за 2024 година, високи капитални расходи, натамошно намалување на дефицитот

Бесими: Буџетот за 2024 година, високи капитални расходи, натамошно намалување на дефицитот

Скопје, 25 ноември 2023 Државниот буџет е најсеопфатниот програмски документ, предложен од В...

Организацијата за домување и станари: „Потребни се итни мерки и развој на модели за пристап на соодветно домување за млади

Организацијата за домување и станари: „Потребни се итни мерки и развој на модели за пристап на соодветно домување за млади"

Скопје, 24 ноември 2023 Организацијата за домување и станари (HTO) организираше тркалезна ма...

Меџити: Досега направени три трансплантации на црн дроб, Европската комисија нотираше напредок во овој сегмент

Меџити: Досега направени три трансплантации на црн дроб, Европската комисија нотираше напредок во овој сегмент

24 ноември 2023  Министерството за здравство информира дека пред една година првпат се...

Средба на генералот Ѓурчиновски со адмирал Сер Антони Радакин во рамки на посетата на Вооружените сили на Обединетото Кралство

Средба на генералот Ѓурчиновски со адмирал Сер Антони Радакин во рамки на посетата на Вооружените сили на Обединетото Кралство

23 ноември 2023  Началникот на Генералштабот на Армијата, генерал-потполковник Васко Ѓу...

Петровска: Ковачки да се извини за изнесени лаги

Петровска: Ковачки да се извини за изнесени лаги

23 ноември 2023  Министерката за одбрана Славјанка Петровска денеска до пратеникот Драг...

Арсовска го отвори настанот за добро управување на локално ниво во Западен Балкан, во организација на ОЕЦД СИГМА

Арсовска го отвори настанот за добро управување на локално ниво во Западен Балкан, во организација на ОЕЦД СИГМА

23 ноември 2023  Почитувани, Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска...

Богоев: Царината под мое раководство ќе делува како ефективен сервис за македонското стопанство

Богоев: Царината под мое раководство ќе делува како ефективен сервис за македонското стопанство

Скопје, 23 ноември 2023 -Повеќе пари во Буџетот, што значи повеќе пари за болници, за училиш...

„Зајакнување на општинските совети”: Жителите на Кисела Вода избраа финасирање на проект од областа на живoтната средина

„Зајакнување на општинските совети”: Жителите на Кисела Вода избраа финасирање на проект од областа на живoтната средина

22 ноември 2023 Граѓаните избраа животна средина, како област во која сакаат да биде реализи...

МТСП: Одбележана една година успешно функционирање на градинката „Мило мое“ во Чучер Сандево

МТСП: Одбележана една година успешно функционирање на градинката „Мило мое“ во Чучер Сандево

22 ноември 2023 Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска заедно со градоначалник...

Image

Остани поврзан