• понеделник, 22 април 2024
Достапноста до наставата на мајчин јазик за учениците од помалите етнички заедници условена од повеќе фактори     

Достапноста до наставата на мајчин јазик за учениците од помалите етнички заедници условена од повеќе фактори     

Скопје, 21 април 2024 (МИА) - Застапеноста на јазиците на припадниците...

„Ај девојче оди купи си нешто убаво, не те бива за политика“ - и во изборната кампања кандидатките се соочуваат со говор на омраза, сексистички коментари и навреди

„Ај девојче оди купи си нешто убаво, не те бива за политика“ - и во изборната кампања кандидатките се соочуваат со говор на омраза, сексистички комент...

Скопје, 21 април 2024 (МИА) – „Каде без мене министерке у Европа ќе одите?“, „Секси зајачица“, „Лепо...

Сообраќајна култура во Северна Македонија ниска, се вози брзо, под дејство на алкохол и се прскаат пешаци

Сообраќајна култура во Северна Македонија ниска, се вози брзо, под дејство на алкохол и се прскаат пешаци

Скопје, 20 април 2024 (МИА) – Во Македонија се вози брзо, без дозвола, на црвено и под дејство на ал...

Од Акропол, преку Атина кон централна Грција – олимпискиот оган го продолжува патувањето до Париз (Фото)

Од Акропол, преку Атина кон централна Грција – олимпискиот оган го продолжува патувањето до Париз (Фото)

Атина, 20 април 2024 (МИА) – Од Санторини на Акропол, од Акропол низ атинските улици, преку Министер...

Тилев за МИА: Во случајот на Србија не станува збор за промена на Преговарачката рамка, туку на ЕУ преговарачката позиција за Поглавјето 35

Тилев за МИА: Во случајот на Србија не станува збор за промена на Преговарачката рамка, туку на ЕУ преговарачката позиција за Поглавјето 35

Скопје, 20 април 2024 (МИА) - Преговарачката рамка е исклучително тешко...

Паушални информации за пчеларење на социјалните мрежи, фалсификуваниот мед се уште актуелен проблем

Паушални информации за пчеларење на социјалните мрежи, фалсификуваниот мед се уште актуелен проблем

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Фалсификуваниот мед, исплатата на субвенциите и нивната висина, пласир...

Ковачевски за МИА: Имаме јасен план за државата, која ќе го продолжи својот процес на евроинтеграција

Ковачевски за МИА: Имаме јасен план за државата, која ќе го продолжи својот процес на евроинтеграција

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски...

Професијата негувател на стари и немоќни лица сè повеќе барана на пазарот на труд

Професијата негувател на стари и немоќни лица сè повеќе барана на пазарот на труд

Куманово, 14 април 2024 (МИА) - „Се бара жена за чување на старо лице“, „се бара жена за чување на с...

Градоначалникот на општина Преспа за МИА: За околу две години ќе биде отворен граничниот премин Лемос-Маркова нога

Градоначалникот на општина Преспа за МИА: За околу две години ќе биде отворен граничниот премин Лемос-Маркова нога

Атина, 14 април 2024 (МИА) – Повеќе од половина век, поконкретно цели 57 години жителите на пошироки...

За квалитетно грозје тиквешани со пепел од шпоретот ги ѓубрат лозјата 

За квалитетно грозје тиквешани со пепел од шпоретот ги ѓубрат лозјата 

Кавадарци, 13 април 2024 (МИА) - За квалитетно грозје, тиквешани со пепел од шпоретот ги ѓубрат лозј...

Критичен недостиг на пилоти во ДЗС – справувањето со шумските пожари ова лето ќе биде дополнителен предизвик

Критичен недостиг на пилоти во ДЗС – справувањето со шумските пожари ова лето ќе биде дополнителен предизвик

Скопје, 13 април 2024 (МИА) – Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС)...

Силјановска Давкова за МИА: Тоа што важи за европските земји треба да важи и за нас

Силјановска Давкова за МИА: Тоа што важи за европските земји треба да важи и за нас

Скопје, 12 април 2024 (МИА) - Професорката Гордана Силјановска Давкова,...

Историска џамија во Солун повторно ги отвори вратите по еден век

Историска џамија во Солун повторно ги отвори вратите по еден век

11 Април 2024 Бета Околу стотина муслимани вчера го прославија Рама...

Европратеничката Штрик за МИА: Политичарите да ги сфатат сериозно и да бидат искрени со гласачите, има многу дезинформации за пристапниот процес

Европратеничката Штрик за МИА: Политичарите да ги сфатат сериозно и да бидат искрени со гласачите, има многу дезинформации за пристапниот процес

Скопје, 10 април 2024 (МИА) - Сфатете ги граѓаните, гласачите сериозно,...

Пендаровски за МИА: Реалните анкети покажуваат дека мнозинството граѓани се задоволни од претседателскиот кабинет изминативе пет години

Пендаровски за МИА: Реалните анкети покажуваат дека мнозинството граѓани се задоволни од претседателскиот кабинет изминативе пет години

Скопје, 9 април 2024 (МИА) - Стево Пендаровски, актуелен шеф на држават...

Image

Остани поврзан