• среда, 21 февруари 2024
Во Берово започнаа Работничките спортски игри 2024

Во Берово започнаа Работничките спортски игри 2024

Берово, 20 февруари 2024 (МИА) – Во спортската сала „Македонски Бранители“ во Берово вечерва започна...

Преминот Евзони блокиран од грчките земјоделци, патници и камиони се пропуштаат по 10 минути на секој половина час

Преминот Евзони блокиран од грчките земјоделци, патници и камиони се пропуштаат по 10 минути на секој половина час

Струмица, 20 февруари 2024 (МИА) - Од 18 часот вечерва граничниот премин Евзони за влез во Грција е...

Иницијативен одбор на пензионери побара поголем пензионерски стандард

Иницијативен одбор на пензионери побара поголем пензионерски стандард

Кавадарци, 20 февруари 2024 (МИА) – Иницијативен одбор на пензионери вечерва на состанок побара пого...

Министерство за култура: Се заострува режимот за градби во старото градско јадро на Охрид

Министерство за култура: Се заострува режимот за градби во старото градско јадро на Охрид

Скопје, 20 февруари 2024 (МИА) – Владата денеска го утврди Предлог на закон за измени и дополнувања...

Министерство за здравство: Петличковски и понатаму ја извршува функцијата претседател на Комисијата за заразни болести

Министерство за здравство: Петличковски и понатаму ја извршува функцијата претседател на Комисијата за заразни болести

Скопје, 20 февруари 2024 (МИА) - Д-р Александар Петличковски не е сменет од функцијата претседател н...

ССНМ предупредува на внимателност во јавните настапи на политичарите

ССНМ предупредува на внимателност во јавните настапи на политичарите

Скопје, 20 февруари 2024  Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници ...

Македонската амбасада во Тирана објави повик за увид во Избирачкиот список и пријавување за гласање

Македонската амбасада во Тирана објави повик за увид во Избирачкиот список и пријавување за гласање

Тирана, 20 февруари 2024 (МИА) – Македонската амбасада во Тирана, објави повик за македонските држав...

Николовски: За само две години создадовме над две илјади мали оператори со храна како семејни бизниси

Николовски: За само две години создадовме над две илјади мали оператори со храна како семејни бизниси

Виница, 20 февруари 2024 (МИА) – Со измените во законската регулатива успешно ја реализиравме нашата...

МВР Билтен (ДПЛ)

МВР Билтен (ДПЛ)

Скопје, 20 февруари 2024 (МИА) - Вчера во 20:00 часот во Куманово, полициски службеници од СВР Куманово го ли...

Трипуновски: Се намалува бројот на земјоделци и производството на јаболка во ресенскиот регион

Трипуновски: Се намалува бројот на земјоделци и производството на јаболка во ресенскиот регион

Скопје, 20 февруари 2024 Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водост...

ЗНМ: Партиските тензии кон новинарите се непотребни и контрапродуктивни

ЗНМ: Партиските тензии кон новинарите се непотребни и контрапродуктивни

Скопје, 20 февруари 2024 Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) изразува сериозна загри...

Тошковски и Бојмацалиев се сретнаа со словенечкиот амбасадор Пескор 

Тошковски и Бојмацалиев се сретнаа со словенечкиот амбасадор Пескор 

Скопје, 20 февруари 2024 (МИА) - Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски и дополнителниот зам...

Измените на Законот за академија за судии и јавни обвинители и Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го поминаа комисискиот филтер во Собрание

Измените на Законот за академија за судии и јавни обвинители и Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го поминаа комисискиот филтер во Собр...

Скопје, 20 февруари 2024 (МИА) – Предлог измените на Законот за академија за судии и јавни обвинител...

ХБСЦ: Алармантен е трендот на опаѓање на менталното здравје кај адолесцентите

ХБСЦ: Алармантен е трендот на опаѓање на менталното здравје кај адолесцентите

Велес, 20 февруари 2024 (МИА) – Центарот за психосоцијална и кризна акција - Малинска во партнерство...

Се санира и уредува пешачката патека покрај брегот на Дојранското Езеро

Се санира и уредува пешачката патека покрај брегот на Дојранското Езеро

Дојран, 20 февруари 2024 (МИА) - Се санира и уредува пешачката патека покрај брегот на Дојранското Е...

Image

Остани поврзан