• четврток, 08 јуни 2023

Славица Стефановска

Последно најавување: Wednesday, 07 June 2023, 07:29 pm

Седница на Економско социјалниот совет

Седница на Економско социјалниот совет

Скопје, 7 јуни 2023 (МИА) - Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска претседаваше...

Утре попладне нестабилно со пороен дожд

Утре попладне нестабилно со пороен дожд

Скопје, 7 јуни 2023 (МИА) - Времето во земјава утре претпладне ќе биде сончево со мала до умерена облачност. П...

Претседателот Пендаровски го посети здружението на лица со попреченост СОС Вита - Скопје

Претседателот Пендаровски го посети здружението на лица со попреченост СОС Вита - Скопје

Скопје, 7 јуни 2023 (МИА) - Претседателот Пендаровски денеска го посети здружението на лица со попреченост СОС...

МОН и УНИЦЕФ со работилници за јакнење на компетенциите на стручните соработници во училиштата

МОН и УНИЦЕФ со работилници за јакнење на компетенциите на стручните соработници во училиштата

Скопје, 23 мај 2023 (МИА) - Продолжуваат работилниците за стручни соработници од сите основни и средни училишт...

Санкционирани 267 непрописно паркирани возила во Центар

Санкционирани 267 непрописно паркирани возила во Центар

Скопје, 23 мај 2023 (МИА) - ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со Сообраќајната полиц...

Собраниска делегација на пролетната сесија на ПС на НАТО во Луксембург

Собраниска делегација на пролетната сесија на ПС на НАТО во Луксембург

Скопје, 22 мај 2023 (МИА) -  Делегација од Собранието на Република Северна Македонија во состав Миле Тале...

Петто издание на „Литера“ под мотото „Свет со љубов“ од 23 до 27 мај во Музеј на град Скопје

Петто издание на „Литера“ под мотото „Свет со љубов“ од 23 до 27 мај во Музеј на град Скопје

Скопје, 23 мај 2023 (МИА) - Под мотото „Свет со љубов“, од денеска до 27 мај, во Музејот на град Скопје ќе се...

Свечености по повод 74-годишнината од основањето на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј

Свечености по повод 74-годишнината од основањето на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј

Скопје, 23 мај 2023 (МИА) - Во рамки на свеченостите по повод одбележувањето на 74-годишнината од основањето н...

Манифестација „Цртање на асфалт“ по повод Денот на македонските просветители Св.Кирил и Методиј

Манифестација „Цртање на асфалт“ по повод Денот на македонските просветители Св.Кирил и Методиј

Скопје, 22 мај 2023 (МИА) - ЈУ Детски културен центар – Карпош, Скопје традиционално и годинава ќе ја реализир...

Јавен состанок на Аганцијата за пошти

Јавен состанок на Аганцијата за пошти

Скопје, 23 мај 2023 (МИА) -  Агенцијата за пошти денеска во Скопје го организира 20-иот Јавен состанок за...

Почетен настан на проектот „Иновативни дигитални општински решенија во општина Тетово“

Почетен настан на проектот „Иновативни дигитални општински решенија во општина Тетово“

Скопје, 23 мај 2023 (МИА) - Во Тетово денеска ќе се одржи почетниот настан на проектот „Иновативни дигитални о...

Вечер посветена на Васил Хаџиманов во Белград

Вечер посветена на Васил Хаџиманов во Белград

Скопје, 23 мај 2023 (МИА) - Во рамките на манифестацијата Денови на македонската култура, „Допир на Македонија...

Image