• среда, 17 април 2024
Тикер
Арсовска: Врз основа на кој проект е продолжена реконструкцијата на Универзална сала и зошто пожарот не е навреме пријавен

Арсовска: Врз основа на кој проект е продолжена реконструкцијата на Универзална сала и зошто пожарот не е навреме пријавен

Скопје, 16 април 2024 (МИА) – Град Скопје како сопственик на објектот на Универзална сала не бил инф...

Повик за доделување грантови за „Интегрирано управување со шумите (ИУШ) долж сливот на реката Дрим“

Повик за доделување грантови за „Интегрирано управување со шумите (ИУШ) долж сливот на реката Дрим“

Струга, 16 април 2024 (МИА) – Во рамките на проектот „Интегрирано управување со шумите (ИУШ) долж сл...

Објавен поетскиот конкурс во рамките на спортската манифестација „Трка на поезијата“

Објавен поетскиот конкурс во рамките на спортската манифестација „Трка на поезијата“

Струга, 16 април 2024 (МИА) - „Километарски танц до целта“ е тема на годинашниот поетски конкурс на...

Потпишан меморандум за соработка меѓу шесте синдикални организации на универзитетите

Потпишан меморандум за соработка меѓу шесте синдикални организации на универзитетите

Штип, 16 април 2024 (МИА) - На Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев"(УГД)-Штип денеска б...

Во единствениот избирачки список во Дебар над 19 илјади, во Центар Жупа над седум илјади гласачи

Во единствениот избирачки список во Дебар над 19 илјади, во Центар Жупа над седум илјади гласачи

Дебар, 16 април 2024 (МИА) - Според подрачната канцеларија на Државната изборна комисија во Дебар, ш...

Ставен е под контрола пожарот над тетовско Селце

Ставен е под контрола пожарот над тетовско Селце

Тетово, 16 април 2024 (МИА) - Шумскиот пожар над тетовско Селце по шест дена е ставен под контрола,...

Кавадарци одобри над два милиони денари за проекти на невладини организации 

Кавадарци одобри над два милиони денари за проекти на невладини организации 

Кавадарци, 16 април 2024 (МИА) - Општина Кавадарци одобри над два милиони денари за проекти на невла...

Американ Колеџ ја избра градинката „Пролет“ во Центар како пример за лекција по архитектура

Американ Колеџ ја избра градинката „Пролет“ во Центар како пример за лекција по архитектура

Скопје, 16 април 2024Студентите од Факултетот за архитектура и дизајн на Универзитетот Амери...

Панел дискусија: Уште има потреба да се дискутира за транзиција на образованието според пазарот на трудот

Панел дискусија: Уште има потреба да се дискутира за транзиција на образованието според пазарот на трудот

Тетово, 16 април 2024 (МИА) - Панел дискусија на тема „Предизвиците и перспективите на пазарот на тр...

Прес-конференција на градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска (во живо)

Прес-конференција на градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска (во живо)

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Прес-конференција на градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска...

Амбасадорот Гжелчник во посета на Македонски Брод

Амбасадорот Гжелчник во посета на Македонски Брод

 Скопје, 16 април 2024 Во посета на Општина Македонски Брод беше Амбасадорот на Реп...

ЗКРСМ со свои барања за новиот закон за средно образование

ЗКРСМ со свои барања за новиот закон за средно образование

Куманово, 16 април 2024 (МИА) - ЗКРСМ испрати барање до Владата за промена на новиот закон за средно...

Герасимовски: Нов сквер со футуристичка инсталација ќе го разубави платото пред Општина Центар

Герасимовски: Нов сквер со футуристичка инсталација ќе го разубави платото пред Општина Центар

Скопје, 16 април 2024 Нов сквер ќе го разубави платото пред Општина Центар. Станува збор за...

Од четврток две дополнителни автобуски линии за Саемот на книга

Од четврток две дополнителни автобуски линии за Саемот на книга

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП) информира дека од четврток ќе б...

За Меѓународниот саем на книгата, ЈСП Скопје од четврток ги вклучува и линиите „100“ и „200“

За Меѓународниот саем на книгата, ЈСП Скопје од четврток ги вклучува и линиите „100“ и „200“

Скопје, 16 април 2024   Почитувани, ЈСП Скопје и годинава ќе овозможи п...

Image

Остани поврзан