• понеделник, 22 април 2024

Викторија Јованова, Штип

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Штипскиот Аеро клуб одбележува еден век од своето постоење

Штипскиот Аеро клуб одбележува еден век од своето постоење

Штип, 20 април 2024 (МИА) - Aеро Клуб-Штип денеска на спортскиот аеродром „Сушево“ одбележа сто години од свое...

Штип одбележува 42 години од смртта на Ацо Шопов

Штип одбележува 42 години од смртта на Ацо Шопов

Штип, 20 април 2024 (МИА) - Во Штип денеска се одбележаа 42 години од смртта на македонскиот поет и револуцион...

Две жртви во сообраќајка на експресниот пат Штип-Кочани

Две жртви во сообраќајка на експресниот пат Штип-Кочани

Штип, 20 април 2024 (МИА) - Тешка сообраќајна несреќа се случи на експресниот пат Штип-Кочани, во близина на Т...

Ковачки од Штип: Со платформата „1.198“ ќе се развива истокот

Ковачки од Штип: Со платформата „1.198“ ќе се развива истокот

Штип, 20 април 2024 (МИА) - Носителот на листата за пратеници на ВМРО ДПМНЕ во Изборната единица 3 Драган Кова...

Лукаревска: За државата е важно кој ќе ја води во следниот период

Лукаревска: За државата е важно кој ќе ја води во следниот период

Штип,19 април 2024 (МИА) – Пред нас се исклучително важни избори, претседателски и парламентарни, можеби и нај...

Штип се подготвува за трката „Superior runs“

Штип се подготвува за трката „Superior runs“

Штип, 19 април 2024 (МИА) - Втора година по ред се организира трката „Superior runs“, која ќе се одржи во неде...

Штипското медицинско училиште одбележа 67-годишен јубилеј

Штипското медицинско училиште одбележа 67-годишен јубилеј

Штип, 19 април 2024 (МИА) - Средното медицинското училиште „Јане Сандански“-Штип...

Лукаревска од Штип: Се обврзуваме на минимална пензија од 20.000 и просечна пензија од 30.000 денари

Лукаревска од Штип: Се обврзуваме на минимална пензија од 20.000 и просечна пензија од 30.000 денари

Штип, 19 април 2024 (МИА) – Го прифатив предизвикот да бидам носител на листата во Изборната единица три, зато...

Силјановска-Давкова од Свети Николе: Заслужувате власт соодветна на вашето достоинство

Силјановска-Давкова од Свети Николе: Заслужувате власт соодветна на вашето достоинство

Свети Николе, 17 април 2024 (МИА) – Во овие избори има нешто специфично, до ѕидот сме доведени. Вие заслужуват...

Градежни активности во штипската населба Каваклиски рид

Градежни активности во штипската населба Каваклиски рид

Градежни активности во штипската населба Каваклиски рид Штип, 17 април 2024 (МИА) - Неколку краци од у...

Штипскиот Музеј утре ги отвара вратите за посетителите, одбележувајќи го Светскиот ден на кулутурното наследство

Штипскиот Музеј утре ги отвара вратите за посетителите, одбележувајќи го Светскиот ден на кулутурнот...

Штип, 17 април 2024 (МИА) - По повод утрешниот ден 18 април Светскиот ден на кулутурното наследство, Заводот з...

Бојмацалиев од Пробиштип: Годинава бонус плата во МВР од 36.000 денари

Бојмацалиев од Пробиштип: Годинава бонус плата во МВР од 36.000 денари

Пробиштип, 17 април 2024 (МИА) - Дополнителниот заменик министер за внатрешни работи, Митко Бојмацалиев денеск...

Image