• недела, 02 април 2023
Мицкоски: Незнаење или манипулација е тврдењето на власта за влезот на Бугарите во Уставот

Мицкоски: Незнаење или манипулација е тврдењето на власта за влезот на Бугарите во Уставот

Скопје, 31 март 2023 (МИА) - Тврдењата на власта дека со влез на Бугарите во Устав се прави дистинкц...

Министерката за одбрана поднела тужба против Ковачки, ќе бара постапка отворена за јавноста

Министерката за одбрана поднела тужба против Ковачки, ќе бара постапка отворена за јавноста

Лидерска средба на коалициските партнери за утврдување на следните чекори кон уставните измени, очекува Османи

Лидерска средба на коалициските партнери за утврдување на следните чекори кон уставните измени, очекува Османи

Скопје, 31 март 2023 (МИА) - За процесот на уставни измени она што треба да следи е средба на лидери...

Со концерти во Битола и Скопје ќе се пренесе дел од творештвото на Јонче Христовски

Со концерти во Битола и Скопје ќе се пренесе дел од творештвото на Јонче Христовски

Скопје, 31 март 2023 (МИА) - Во Битола и во Скопје, во организација на битолскиот Камерен оркестар,...

Петровска: Една третина од одбранбениот буџет од рекордни 275 милиони евра е наменет за модернизација на Армијата

Петровска: Една третина од одбранбениот буџет од рекордни 275 милиони евра е наменет за модернизација на Армијата

Скопје, 31 март 2023 (МИА) -

Османи:  Целта на КВАД иницијативата е да се покаже и валоризира целосната усогласеност со надворешната политика на ЕУ

Османи: Целта на КВАД иницијативата е да се покаже и валоризира целосната усогласеност со надворешната политика на ЕУ

Скопје, 31 март 2023 (МИА) - Целта на КВАД иницијативата не...

Османи: Платите на политичарите се ниски, но треба да бидат последните на листата на граѓани кои треба да добијат зголемување

Османи: Платите на политичарите се ниски, но треба да бидат последните на листата на граѓани кои треба да добијат зголемување

Скопје, 31 март 2023 (МИА) - Потребно е зголемување на платите на политичарите бидејќи се ниски, а т...

За отпорно и непристрастно правосудство неопходна е себе-еваулација и обединување

За отпорно и непристрастно правосудство неопходна е себе-еваулација и обединување

Скопје, 31 март 2023 (МИА) - Себе-еваулација, обединување и спротивставување на влијани...

Прес-конференција по повод концертите посветени на Јонче Христовски (во живо)

Прес-конференција по повод концертите посветени на Јонче Христовски (во живо)

Скопје, 31 март 2023 (МИА) – Прес-конференција по повод концертите во Битола и во Скопје посветени н...

Изјава на министерката за одбрана Славјанка Петровска (во живо)

Изјава на министерката за одбрана Славјанка Петровска (во живо)

Скопје, 31 март 2023 (МИА) – Изјава на министерката за одбрана Славјанка Петровска по брифинг со пре...

Изјава на министерот Османи (во живо)

Изјава на министерот Османи (во живо)

Скопје, 31 март 2023 (МИА) - Изјава на министерот за надворешни работи Бујар Османи.

Заедничка прес-конференција на премиерите Димитар Ковачевски и Ана Брнабиќ (во живо)

Заедничка прес-конференција на премиерите Димитар Ковачевски и Ана Брнабиќ (во живо)

Скопје, 31 март 2023 (МИА) – Заедничка прес-конференција на премиерите Димитар Ковачевски и Ана Брна...

Андонов за МИА: Штипскиот Основен суд работи со половина капацитет

Андонов за МИА: Штипскиот Основен суд работи со половина капацитет

Штип, 31 март 2023 (МИА) - Основниот суд во Штип...

Презентиран Годишниот извештај за работата на Народниот правобранител

Презентиран Годишниот извештај за работата на Народниот правобранител

Скопје, 30 март 2023 (МИА) - Детските права, правосудството, граѓанските состојби, потрошувачките пр...

Битиќи: Економијата не може да чека на долгорочни решенија за работната сила, потребни се работници веднаш

Битиќи: Економијата не може да чека на долгорочни решенија за работната сила, потребни се работници веднаш

Скопје, 30 март 2023 (МИА) – Увозот на работна сила не може да биде долгорочно решение во ниту една...

Image

Миа мрежа