• сабота, 03 јуни 2023
Габер Дамјановска за МИА: Измени во законот за АСЈО следат во техничкиот дел на полагањето на приемниот испит, повторно се враќа доделувањето на унифицирани дипломи

Габер Дамјановска за МИА: Измени во законот за АСЈО следат во техничкиот дел на полагањето на приемниот испит, повторно се враќа доделувањето на унифи...

Скопје, 31 мај 2023 (МИА) – Враќање на унифицираните дипломи за кандида...

Ивановска за МИА: Нема да се затвори ниту едно одделение во битолската Клиничка болница

Ивановска за МИА: Нема да се затвори ниту едно одделение во битолската Клиничка болница

Битола, 28 мај 2023 (МИА) - Новата в.д. директорка на Клиничката болница во Битола, Елизабета Иванов...

Стефанов за МИА:  АД ЕСМ реализира проекти кои ќе донесат инсталирана моќност од 1.760 мегавати

Стефанов за МИА: АД ЕСМ реализира проекти кои ќе донесат инсталирана моќност од 1.760 мегавати

Скопје, 27 мај 2023 (МИА) - Ќе продолжиме да работиме со исто темпо, максимално посветени на зголеме...

Крле: Пет години „Охрид Ултра-Треил“, вистински магнет за тркачи од сите делови на светот

Крле: Пет години „Охрид Ултра-Треил“, вистински магнет за тркачи од сите делови на светот

Скопје, 27 мај 2023 (МИА) - Ако пред 12 години планинското трчање беше екстремно тенка нишка на спор...

Атанасовски за МИА: Утврдувањето и справувањето со посериозните последици на мостот „Беласица“ би бил макотрпен процес

Атанасовски за МИА: Утврдувањето и справувањето со посериозните последици на мостот „Беласица“ би бил макотрпен процес

Скопје, 24 мај 2023 (МИА) - Бетонот при своето вградување има одредени...

Трајков за МИА:  Ако секој културен продукт го правиме половично, тоа ќе го почувствува самата публика

Трајков за МИА:  Ако секој културен продукт го правиме половично, тоа ќе го почувствува самата публика

Штип, 20 мај 2023 (МИА) - Штипскиот Центар за култура „Ацо Шопов“ во годината во која одбележува два...

Тишнер за МИА: Не е дојден крајот на евтините авиобилети,  на цените влијаат бројни фактори

Тишнер за МИА: Не е дојден крајот на евтините авиобилети,  на цените влијаат бројни фактори

Скопје, 20 мај 2023 (МИА) - Колку порано го купите авиобилетот, толку подобра цена може да добиете з...

Агелер за МИА: Северна Македонија е дојдена до точката кога само треба да ја отвори вратата кон посветлата иднина

Агелер за МИА: Северна Македонија е дојдена до точката кога само треба да ја отвори вратата кон посветлата иднина

Скопје, 19 мај 2023 (МИА) - Јас навистина верувам дека оваа земја е дој...

Рибеиро за МИА: Политичката поларизација на медиумите е светски феномен, особено ранливи се малите пазари

Рибеиро за МИА: Политичката поларизација на медиумите е светски феномен, особено ранливи се малите пазари

Скопје, 16 мај 2023 (МИА) - На малите пазари, каде медиумите немаат фин...

Нанев за МИA: Проблемот со врсничкото насилство да се подигне на највисоко државно ниво, булингот е присутен во загрижувачки размери

Нанев за МИA: Проблемот со врсничкото насилство да се подигне на највисоко државно ниво, булингот е присутен во загрижувачки размери

Кавадарци, 14 мај 2023 (МИА) - Проблемот со врсничкото насилство да се...

Јорданов за МИА: Потребна е сеопфатна анализа за фискалната и административна децентрализација

Јорданов за МИА: Потребна е сеопфатна анализа за фискалната и административна децентрализација

Штип, 14 мај 2023 (МИА) - Потребна е голема анализа за фискалната и адм...

Ѓуровска за МИА: Нашето законодавство е речиси половина усогласено со европското, но ќе биде исполнето кога луѓето ќе почнат да го практикуваат

Ѓуровска за МИА: Нашето законодавство е речиси половина усогласено со европското, но ќе биде исполнето кога луѓето ќе почнат да го практикуваат

Скопје, 13 мај 2023 (МИА) - Се смета дека нашето национално законодавство е усогласено со европското...

Митев за МИА: Со напорна работа и пожртвуваност, македонската репрезентација може повторно до висок пласман на Европско и Светско првенство

Митев за МИА: Со напорна работа и пожртвуваност, македонската репрезентација може повторно до висок пласман на Европско и Светско првенство

Скопје, 10 мај 2023 (МИА) - Дваесетгодишниот македонски репрезентативец и член на ракометниот клуб А...

Брејтвеит за МИА:  Компаниите препознаваат дека зелената агенда e значајна во нивното работење

Брејтвеит за МИА:  Компаниите препознаваат дека зелената агенда e значајна во нивното работење

Тиват, 10 мај 2023 (МИА) - Компаниите препознаваат дека зелената агенда е важна за нив. Заклучокот е...

Гажиќ за МИА: Народните обврзници се добар тест за пазарот, верувам дека ќе има интерес

Гажиќ за МИА: Народните обврзници се добар тест за пазарот, верувам дека ќе има интерес

Скопје, 8 мај 2023 (МИА) -  Издавањето народни обврзници би бил добар тест за пазарот, да се ис...

Image

Остани поврзан