• понеделник, 22 април 2024
Изложба на стари автомобили „Зрно по зрно“ се одржа во Кочани

Изложба на стари автомобили „Зрно по зрно“ се одржа во Кочани

Кочани, 21 април 2024 (МИА) – Под мотото „Зрно по зрно – Изложба на автомобили од минатиот век“, на...

Драгожелска пропаст, мистерија во Тиквешијата 

Драгожелска пропаст, мистерија во Тиквешијата 

Кавадарци, 21 април 2024 (МИА) - Најголемата тиквешка пропаст, драгожелската, била и се уште е мисти...

Дом за стари лица горлив проблем за пензионерите од Струга, но и регионот

Дом за стари лица горлив проблем за пензионерите од Струга, но и регионот

Струга, 21 април 2024 (МИА) - Оставени сами на себе, струшките пензионери, во 21-ви век бараат прист...

ЦУК: Спасен овчар заглавен на речен остров во водите на Црна Река 

ЦУК: Спасен овчар заглавен на речен остров во водите на Црна Река 

Росоман, 20 април 2024 (МИА) - Спасен е овчар заглавен на речен остров во надојдените води на Црна Р...

Во Центарот за култура Крива Паланка се одржа работилница „Читај и илустрирај

Во Центарот за култура Крива Паланка се одржа работилница „Читај и илустрирај"

Крива Паланка, 20 април 2024 (МИА) - Со обработка на одбрани училишни лектири и илустрации од истите...

Две жртви и еден повреден во сообраќајката на експресниот пат Штип-Кочани

Две жртви и еден повреден во сообраќајката на експресниот пат Штип-Кочани

Штип, 20 април 2024 (МИА) - Две жртви има во тешката сообраќајна несреќа, што се случи денеска во 14...

Герасимовски: На хуманитарниот концерт „За сите деца да има сонце“ дониравме средства за Кара

Герасимовски: На хуманитарниот концерт „За сите деца да има сонце“ дониравме средства за Кара

Скопје, 20 април 2024 (МИА) – Во организација на Општина Центар во Паркот на Франкофонијата денеска...

Две жртви во сообраќајка на експресниот пат Штип-Кочани

Две жртви во сообраќајка на експресниот пат Штип-Кочани

Штип, 20 април 2024 (МИА) - Тешка сообраќајна несреќа се случи на експресниот пат Штип-Кочани, во бл...

Хуманитарна планинарска акција утре во Неготино

Хуманитарна планинарска акција утре во Неготино

Неготино, 20 април 2024 (МИА) - Хуманитарна планинарска еднодневна акција се организира утре во Него...

Акција на Црвен Крст Делчево ,,Вашиот прилог, значајна помош

Акција на Црвен Крст Делчево ,,Вашиот прилог, значајна помош"

Делчево, 20 април 2024 (МИА) - Организацијата на Црвен крст Делчево се вклучи во одбележувањето на Н...

Младите од „Гејм Хаб“ Крива Паланка го донираа целодневниот промет на семејство од ранлива категорија

Младите од „Гејм Хаб“ Крива Паланка го донираа целодневниот промет на семејство од ранлива категорија

Крива Паланка, 20 април 2024 (МИА) - Со хумана мисија за поддршка и помош на семејство во социјален...

Штип се подготвува за трката „Superior runs“

Штип се подготвува за трката „Superior runs“

Штип, 19 април 2024 (МИА) - Втора година по ред се организира трката „Superior runs“, која ќе се одр...

Штипското медицинско училиште одбележа 67-годишен јубилеј

Штипското медицинско училиште одбележа 67-годишен јубилеј

Штип, 19 април 2024 (МИА) - Средното медицинското училиште „Јане Сандан...

Кавадарци доби награда за проектот за агрометеоролошки станици

Кавадарци доби награда за проектот за агрометеоролошки станици

Кавадарци, 19 април 2024 (МИА) – Општина Кавадарци доби награда за проектот за агрометеоролошки стан...

Во Прилепско во тек се теренски акции за имунизација

Во Прилепско во тек се теренски акции за имунизација

Прилеп, 19 април 2024 (МИА) - Во пресрет на неделата на имунизација, во...

Image

Остани поврзан