• вторник, 30 мај 2023

Елизабета Митреска, Прилеп

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Во Прилеп отворена изложбата „повторна средба“ на Анита Јовеска Сот

Во Прилеп отворена изложбата „повторна средба“ на Анита Јовеска Сот

Прилеп, 27 мај 2023 (МИА) - Во ликовната галерија во домот на културата „Марко Цепенков" во Прилеп пред бројни...

Пред Македониумот свечено е отворена манифестацијата „Крушево град на културата за 2023“

Пред Македониумот свечено е отворена манифестацијата „Крушево град на културата за 2023“

Крушево, 27 мај 2023 (МИА) - Со претставување на големиот македонски уметник, сликарот Никола Мартиновски во г...

Крушево и Елбасан го презентираа проектот за прекугранична соработка

Крушево и Елбасан го презентираа проектот за прекугранична соработка

Крушево, 26 мај 2023 (МИА) - Проектот за прекугранична соработка „Крушево и Елбасан - призната туристичка прек...

Дејвид Гир: Реформите да се забрзаат, а процесот на уставни измени да се демистифицира

Дејвид Гир: Реформите да се забрзаат, а процесот на уставни измени да се демистифицира

Крушево, 26 мај 2023 (МИА) - Процесот на реформи и нивното импелемнтирање треба да се движи  многу брзо....

Семинар во Прилеп: Ниско е нивото на безбедноста на земјоделците

Семинар во Прилеп: Ниско е нивото на безбедноста на земјоделците

Прилеп, 25 мај 2023 (МИА) - Едукација, совесност и спроведување на законот заштита на работното место се главн...

Tрибина „1160 години од Моравската мисија на солунските браќа и просветители Св. Кирил и Методиј“

Tрибина „1160 години од Моравската мисија на солунските браќа и просветители Св. Кирил и Методиј“

Прилеп, 23 мај 2023 (МИА) - Да се говори за наследството на Светите Кирил и Методиј не е едноставно, бидејќи в...

Крушево град на културата за 2023 под мотото „Крушево- жив тестамент на културата“

Крушево град на културата за 2023 под мотото „Крушево- жив тестамент на културата“

Крушево, 22 мај 2023 (МИА) - Под мотото „Крушево жив тестамент на културата“ од петпок и официјално почнува ма...

Жителите од Македонски Брод и Поречието бараат побрз и безбеден пат до Скопје

Жителите од Македонски Брод и Поречието бараат побрз и безбеден пат до Скопје

Прилеп, 21 мај 2023 (МИА) - Жителите од Македонски Брод и од Поречието бараат побрз и безбеден пат до главниот...

Прилерските пожарникари се подготвуваат за летната сезона и предупредуваат на претпазливост

Прилерските пожарникари се подготвуваат за летната сезона и предупредуваат на претпазливост

Прилеп, 20 мај 2023 (МИА) - Со показни и тактички вежби и доделување на професионалните значки на пожарникарит...

Во Крушево и Македонски Брод мал број матуранти

Во Крушево и Македонски Брод мал број матуранти

Прилеп, 20 мај 2023 (МИА) - За да се задржат учениците во малите градови потребни се стимулација од локалните...

Премиера на „Аудиција“ во прилепскиот театар

Премиера на „Аудиција“ во прилепскиот театар

Прилеп, 19 мај 2023 (МИА) - Утревечер од 20 часот во прилепскиот народен театар „Војдан Чернодрински“ е премие...

Во Прилеп се одржува манифестацијата „Денови на Крали Марко“

Во Прилеп се одржува манифестацијата „Денови на Крали Марко“

Прилеп, 18 мај 2023 (МИА) - Во Прилеп денеска и утре се одржува традиционалната манифестација „Денови на Крали...

Image