• вторник, 21 март 2023
Стејт департмент: Се преземаат мерки за подобрување на состојбата, но и натаму има случаи на повреда на човековите права

Стејт департмент: Се преземаат мерки за подобрување на состојбата, но и натаму има случаи на повреда на човековите права

Скопје, 21 март 2023 (МИА) - Властите во Северна Македонија преземаат мерки за подобрување на состој...

Схинас за МИА: Северна Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор - отворање на кластерите, по уставните измени

Схинас за МИА: Северна Македонија испорача се, сега е време за следниот чекор - отворање на кластерите, по уставните измени

Скопје, 21 март 2023 (МИА) - Процесот на европеизација на Балканот е не...

Работилница „Млад франкофонски парламент - едукативна активност - Имам став!'“

Работилница „Млад франкофонски парламент - едукативна активност - Имам став!'“

Скопје, 21 март 2023 (МИА) - Во Собранието денеска ќе се одржи работилница „Млад франкофонски парлам...

Владата е подготвена да и овозможи на опозицијата да ги формулира амандманите за уставните измени, вели Маричиќ

Владата е подготвена да и овозможи на опозицијата да ги формулира амандманите за уставните измени, вели Маричиќ

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Во наредните денови ќе објавиме кои имиња ќе ги поканиме во експертскат...

Антоновски: Нашата приказна е влегување во ЕУ, мора да ги спроведеме суштинските работи

Антоновски: Нашата приказна е влегување во ЕУ, мора да ги спроведеме суштинските работи

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Ние не сме во позиција да диктираме на кој начин ќе се одвиваат процеси...

Маричиќ: Членството во ЕУ веќе не е теоретска шанса, туку реална можност

Маричиќ: Членството во ЕУ веќе не е теоретска шанса, туку реална можност

Скопје, 20 март 2023 (МИА) – Мислам дека сите политички партии се соочени со одговорноста за продолж...

Митинг на ДУИ во Чаир

Митинг на ДУИ во Чаир

Скопје, 20 март 2023 (МИА) – Демократската...

Собранието донесе повеќе закони од различни области

Собранието донесе повеќе закони од различни области

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Собранието денеска во рамките на...

Лимински: Германија е сериозна во поддршката за ЕУ, уставните измени се нешто низ кое треба да поминете

Лимински: Германија е сериозна во поддршката за ЕУ, уставните измени се нешто низ кое треба да поминете

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Треба да ги отстраниме бариерите на патот кон ЕУ, бидејќи Северна Макед...

Меџити не добил покана за митингот на ДУИ во Чаир, вели дека му наликува повеќе на концерт

Меџити не добил покана за митингот на ДУИ во Чаир, вели дека му наликува повеќе на концерт

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Изет М...

Османи – Лимински: Се интензивира бизнис соработката со Северна Рајна-Вестфалија

Османи – Лимински: Се интензивира бизнис соработката со Северна Рајна-Вестфалија

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Министеро...

Аднан Незири е нов координатор на пратеничката група на Алијанса за Албанците

Аднан Незири е нов координатор на пратеничката група на Алијанса за Албанците

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Пратеничката група на Алијансата за Албанците денеска го избрала пратен...

ДУИ вечер ќе одржи митинг во Чаир

ДУИ вечер ќе одржи митинг во Чаир

Скопје...

Конференција: „30 години македонско-германски дипломатски односи: Билатерална соработка и развојна поддршка со Северна Рајна - Вестфалија“ (во живо)

Конференција: „30 години македонско-германски дипломатски односи: Билатерална соработка и развојна поддршка со Северна Рајна - Вестфалија“ (во живо)

Скопје, 20 март 2023 (МИА) - Конференција на тема „30 години македонско-германски дипломатски о...

Ескобар: Договорот во Охрид е за регионално помирување и забрзан влез на Западен Балкан во ЕУ

Ескобар: Договорот во Охрид е за регионално помирување и забрзан влез на Западен Балкан во ЕУ

Вашингтон, 20 март 2021 (МИА)

Image

Миа мрежа