• четврток, 30 ноември 2023
Министерот Лога се сретна со претставници на Здружението на портали

Министерот Лога се сретна со претставници на Здружението на портали

Скопје, 27 ноември 2023 (МИА) - Министерот за правда Кренар Лога се сретна со претставници на Здруже...

Етиката и состојбата на пазарот во фокусот на 11-та годишна конференција на Здружението на преведувачи и толкувачи

Етиката и состојбата на пазарот во фокусот на 11-та годишна конференција на Здружението на преведувачи и толкувачи

Скопје, 19 ноември 2023 (МИА) - Здружението на преведувачи и толкувачи (ЗПРМ), викендов ја одржа 11....

ЗНМ и ССНМ организираат протест пред Граѓанскиот суд

ЗНМ и ССНМ организираат протест пред Граѓанскиот суд

Скопје, 17 ноември 2023 (МИА) - Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат...

Осумдесет претставници на јавни установи обучени за истраги при случаи со труење на диви животни во Кавадарци и Битола

Осумдесет претставници на јавни установи обучени за истраги при случаи со труење на диви животни во Кавадарци и Битола

Скопје, 9 ноември 2023 (МИА) - Вкупно 80 претставници на државни инстит...

Конференција на гешталт тренинг институтот „Советувалиште за хумана соработка“ за 25 годишнина од неговото постоење

Конференција на гешталт тренинг институтот „Советувалиште за хумана соработка“ за 25 годишнина од неговото постоење

Скопје, 4 ноември 2023 (МИА) - Гешталт тренинг институтот „Советувалиштето за хумана соработка“, ден...

Законот за урбано зеленило во рацете на пратениците

Законот за урбано зеленило во рацете на пратениците

Скопје, 3 ноември 2023 (МИА) - Да се спречи уништувањето на градското зеленило со урбаната експанзиј...

„Тетово сака парк“: Во овој случај фирмата се јавува како донатор, а не како иницијатор

„Тетово сака парк“: Во овој случај фирмата се јавува како донатор, а не како иницијатор

Тетово, 1 ноември 2023 (МИА) - Граѓанската иницијатива „Тетово сака пар...

ИРЛ овој месец во Кичево, ќе истражува локална корупција

ИРЛ овој месец во Кичево, ќе истражува локална корупција

Скопје, 1 ноември 2023 (МИА) - Истражувачка репортерска лабораторија -...

Изложба на илустрирани постери и видео анимации за тоа како да ги користиме и да ги заштитиме податоците во дигиталниот свет

Изложба на илустрирани постери и видео анимации за тоа како да ги користиме и да ги заштитиме податоците во дигиталниот свет

Скопје, 25 октомври 2023 (МИА) - Евроамбасадорот Дејвид Гир денеска ја отвори изложбата „Стаклена со...

Регионалната конференција: Младите активно да се вклучат во креирањето политики

Регионалната конференција: Младите активно да се вклучат во креирањето политики

Скопје, 25 октомври 2023 (МИА) – „Младите се иднината“, не треба да биде само празна фраза туку носи...

Европскиот суд за човекови права  утврди повреда на правото на слобода на движење

Европскиот суд за човекови права утврди повреда на правото на слобода на движење

Скопје, 25 октомври 2023 (МИА) - Европскиот суд за човекови права донес...

Во Скопје протест за поддршка на палестинскиот народ

Во Скопје протест за поддршка на палестинскиот народ

Скопје, 20 октомври 2023 (МИА) - Пред Мурат Пашината Џамија во Старата скопска чаршија денеска се од...

Зелен институт: Измените на Законот за урбано зеленило добија поддршка од министерката  Каја Шукова

Зелен институт: Измените на Законот за урбано зеленило добија поддршка од министерката Каја Шукова

Скопје,  20 октомври 2023 Измените на Законот за урбано зеленило добија поддршка од Ми...

Конференција за „Заштита на приватноста во дигиталната ера: во потрага по заеднички решенија“

Конференција за „Заштита на приватноста во дигиталната ера: во потрага по заеднички решенија“

Скопје, 19 октомври 2023 (МИА) - Во Скопје денеска ќе се одржи конференција за „Заштита на приватнос...

Лицата со попреченост имаат еднакви права и можности за политичко учество

Лицата со попреченост имаат еднакви права и можности за политичко учество

Струмица, 18 октомври 2023 (МИА) - Лицата со попреченост имаат еднакви права и можности за политичко...

Image

Остани поврзан