• среда, 17 април 2024

Елизабета Велјановска-Најдеска

Последно најавување: Tuesday, 16 April 2024, 05:10 pm

Во тек кампањата за претседателските избори, утре официјално почнува кампањата за парламентарните избори

Во тек кампањата за претседателските избори, утре официјално почнува кампањата за парламентарните из...

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - На ден пред официјалниот почеток на кампањата за парламентарните избори претстав...

Владата ја усвои Нацрт Реформската агенда 2024-2027 за Планот за раст за земјите од Западен Балкан

Владата ја усвои Нацрт Реформската агенда 2024-2027 за Планот за раст за земјите од Западен Балкан

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Владата на денешната седница ја разгледа и усвои и Информацијата од Секретаријат...

Поради изборите 24 април и 8 мај ќе бидат неработни денови и нема да се одработуваат

Поради изборите 24 април и 8 мај ќе бидат неработни денови и нема да се одработуваат

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Владата денеска во рамки на 16. седница донесе одлука 24 април (среда) и 8 мај (...

Манифестација Деновите на Смилевскиот конгрес - културна револуција и авторска уметност на промотивниот настан

Манифестација Деновите на Смилевскиот конгрес - културна револуција и авторска уметност на промотивн...

Скопје, 12 април 2024 (МИА) - Новата национална установа Манифестација „Денови на Смилевскиот конгрес“ преку н...

Османи на средби со граѓаните во Желино и неколку тетовски села

Османи на средби со граѓаните во Желино и неколку тетовски села

Скопје, 12 април 2024 (МИА) - Кандидатот за претседател на државата од Европскиот фронт Бујар Османи денеска б...

„Градот ме тера да пеам“ музичка програма во Битола

„Градот ме тера да пеам“ музичка програма во Битола

Битола, 13 април 2024 (МИА) - Во Битола денеска ќе се реализира целодневен музичк...

Две изложби и пролетно матине во Музејот на современа уметност

Две изложби и пролетно матине во Музејот на современа уметност

Скопје, 13 април 2024 (МИА) - Во Музејот на современата уметност – Скопје денеска ќе се одржи МСУ водич и мати...

Силјановска Давкова за МИА: Тоа што важи за европските земји треба да важи и за нас

Силјановска Давкова за МИА: Тоа што важи за европските земји треба да важи и за нас

Скопје, 12 април 2024 (МИА) - Професорката Гордана Силјановска Давкова, кандидатк...

МВР: Приведени тројца градежни работници кои работеле во Универзалната сала во моментот на пожарот

МВР: Приведени тројца градежни работници кои работеле во Универзалната сала во моментот на пожарот

Скопје, 9 април 2024 (МИА) - МВР денеска соопшти дека се приведени тројца градежни работници кои изведувале ра...

Изјава на претседателот на СДСМ Ковачевски (во живо)

Изјава на претседателот на СДСМ Ковачевски (во живо)

Скопје, 9 април 2024 (МИА) - Изјава на претседателот на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, Димитар Кова...

Изјава на Звонко Томевски, командант на ППЗ Скопје

Изјава на Звонко Томевски, командант на ППЗ Скопје

Скопје, 9 април 2024 (МИА) - Изјава на Звонко Томевски, командант на ППЗ Скопје за пожарот во Универзалната са...

Image