• сабота, 02 март 2024
Бразилката Таис ја почнува Новата Година во Македонија како прилепчанка

Бразилката Таис ја почнува Новата Година во Македонија како прилепчанка

Прилеп, 7 јануари 2024 (МИА) - Бразилката Таис Дуарте Соуса Франца пове...

Музејот на приказните со блескаво руво во Новата Година - 50 години Музеј на тутун

Музејот на приказните со блескаво руво во Новата Година - 50 години Музеј на тутун

Прилеп,  7 јануари 2024 (МИА) - И по пет децении, музејот за тутун во Прилеп фасцинира со прика...

Зоолошката градина во Загреб – волшебен микросвет кој плени со својата хармонија

Зоолошката градина во Загреб – волшебен микросвет кој плени со својата хармонија

Скопје, 4 декември 2023 (МИА) - Зоолошката градина на градот Загреб е една од трите зоолошки градини...

Хрватски брендови: Гастрономија во функција на здравје и Даруварски парови „6-ти елемент“ како туристичка понуда

Хрватски брендови: Гастрономија во функција на здравје и Даруварски парови „6-ти елемент“ како туристичка понуда

Дарувар, 3 декември 2023 (МИА) - Хрватска е туристичка сила во регионот и во Европа. Покрај Јадранск...

Средновековниот манастир Карпино, споменик на културата од поствизантиски период

Средновековниот манастир Карпино, споменик на културата од поствизантиски период

Куманово, 19 ноември 2023 (МИА) - Древниот манастирски комплекс Карпино во општина Старо Нагоричане,...

Сакате зимски градски одмор во Северна Македонија?

Сакате зимски градски одмор во Северна Македонија?

6 ноември 2023  (Луксембург Тајмс - Сарита Рао) Директните...

Во Бања Лука на Кастел крај Врбас

Во Бања Лука на Кастел крај Врбас

Бања Лука, 22 октомври 2023 (МИА) - Потеклото и значењето на името на градот Бања Лука е познато пов...

Лесата како атракција кај Тиквешко Езеро 

Лесата како атракција кај Тиквешко Езеро 

Кавадарци, 1 октомври 2023 (МИА) - Лесата или своевиден висечки мост од сајла отсекогаш била атракци...

Бајковито, магично, волшебно - „Куќата на цвеќето“ репрезент на Преспа

Бајковито, магично, волшебно - „Куќата на цвеќето“ репрезент на Преспа

Ресен, 10 септември 2023 (МИА) - Ако има рај на земјата, тогаш лесно ќе го пронајдете. Треба само да...

На брегот на Преспанското Езеро воздушна бања за респираторно болните

На брегот на Преспанското Езеро воздушна бања за респираторно болните

Ресен, 29 август 2023 (МИА) - Во прегратките на планината Галичица, долж западниот брег на Преспанск...

МИА на сет од снимањето во Атина на филмот „Ритам на животот“ во копродукција со „Круг филм“ од Скопје

МИА на сет од снимањето во Атина на филмот „Ритам на животот“ во копродукција со „Круг филм“ од Скопје

Атина, 14 август 2023 (МИА) – На локации во Атина, веќе две седмици во е тек снимањето на филмот „Ри...

Источна Србија: Богатство на историја крај Дунав од мамути и Аве Цезаре до средновековни тврдини

Источна Србија: Богатство на историја крај Дунав од мамути и Аве Цезаре до средновековни тврдини

Белград, 13 август 2023 (МИА) - Источна Србија, крај реката Дунав ни се чинеше дека е малку скриена...

Навивачите на АЕК се збогуваат со нивниот Михалис (Фото)

Навивачите на АЕК се збогуваат со нивниот Михалис (Фото)

Атина,  8 август 2023 (МИА) - Неа филаделфија, населбата во северниот дел на Атина, онаму каде...

Адреналинско низводно патување ја открива недопрената природа по течението на Црн Дрим

Адреналинско низводно патување ја открива недопрената природа по течението на Црн Дрим

Струга, 30 јули 2023 (МИА) - Возбудлива авантура низ живописната природа по течението на реката Црн...

Вевчански видувања и годинава инспирација и восхит за уметниците

Вевчански видувања и годинава инспирација и восхит за уметниците

Вевчани, 16 јули 2023 (МИА) - Живописното Вевчани, изворите, архитектурата, црквите, планината Јабла...

Image

Остани поврзан