• четврток, 23 мај 2024
Изложба на дела од уметникот Ванчо Кеков во Кавадарци

Изложба на дела од уметникот Ванчо Кеков во Кавадарци

Кавадарци, 22 мај 2024 (МИА) - Изложба на дела од ликовниот уметник и педагог Ванчо Кеков беше отвор...

Патувачката мултимедијална изложба на историски стрип „CAN for Balkans“ во Софија

Патувачката мултимедијална изложба на историски стрип „CAN for Balkans“ во Софија

Велес, 22 мај 2024 (МИА) - Патувачката мултимедијална изложба на историскиот стрип „CAN for Balkans“...

Словенечкиот камерен музички театар од Љубљана на 28 мај гостува со камерната опера „Свадба“ на 52. „Мајски оперски вечери“

Словенечкиот камерен музички театар од Љубљана на 28 мај гостува со камерната опера „Свадба“ на 52. „Мајски оперски вечери“

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Во рамките на престижниот фестивал 52. „Мајски оперски вечери“ на 28 мај...

Објавена „Македонска љубовна лирика“ - тематски избор од современата македонска поезија приредена од Весна Мојсова Чепишевска и Иван Антоновски

Објавена „Македонска љубовна лирика“ - тематски избор од современата македонска поезија приредена од Весна Мојсова Чепишевска и Иван Антоновски

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Книгоиздателството „Матица македонска“ ја објави книгата „Македонска љуб...

Самостојна изложба на Ангел Коруновски во Куманово

Самостојна изложба на Ангел Коруновски во Куманово

Куманово, 22 мај 2024 (МИА) - Самостојната изложба на академскиот уметник Ангел Коруновски од Велес,...

Во Битола изожба „Монодиоптрија“ на фотографот Диоген Хаџи-Коста Милевски

Во Битола изожба „Монодиоптрија“ на фотографот Диоген Хаџи-Коста Милевски

Битола, 22 мај 2024 (МИА) - НУ Центар за култура-Битола, во предвечерието на меѓународниот фестивал...

Изложба „Студентска графика - Драгутин Аврамовски - Гуте“ во Сули ан

Изложба „Студентска графика - Драгутин Аврамовски - Гуте“ во Сули ан

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Факултетот за ликовни уметности при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“...

Промоција на поетската збирка „Килибар и младост“ на Гордана Михаилова Бошнакоска во издание на „Макавеј“

Промоција на поетската збирка „Килибар и младост“ на Гордана Михаилова Бошнакоска во издание на „Макавеј“

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Промоција на поетската збирка „Килибар и младост“ од авторката Гордана М...

Промовирана „Дни, години“ - со наградата „Браќа Миладиновци“ се потврдуваат трајните дострели на поетскиот опус на Башески

Промовирана „Дни, години“ - со наградата „Браќа Миладиновци“ се потврдуваат трајните дострели на поетскиот опус на Башески

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Со доделување на престижната награда „Браќа Миладиновци“ на поетската кн...

Македонска премиера на краткиот филм „Прошетка“ на Елеонора Венинова

Македонска премиера на краткиот филм „Прошетка“ на Елеонора Венинова

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Во новоотвореното кино „Киноверзум“ во Кисела Вода се одржа македонска п...

Почна 61. Драмски аматерски фестивал на Македонија во Кочани

Почна 61. Драмски аматерски фестивал на Македонија во Кочани

Кочани, 21 мај 2024 (МИА) - Шеснаесет домашни театарски ансамбли и групи, како и гости од Република...

„Радикално навивање“ вечерва во МКЦ

„Радикално навивање“ вечерва во МКЦ

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Во Младинскиот културен центар (МКЦ) вечерва ќе се одржи втората претста...

Промоција на три хаику книги во гимназијата „Никола Карев“ во Скопје

Промоција на три хаику книги во гимназијата „Никола Карев“ во Скопје

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Три хаику книги, „Хаику миг” - хаику песни од 37 автори, „Мајчински муаб...

Почнува Меѓународниот фестивал „Книжевен круг“ во Скопје

Почнува Меѓународниот фестивал „Книжевен круг“ во Скопје

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Меѓународниот фестивал „Книжевен круг“, во организација на Институтот за...

Промоција на „Дни, години“ од Димитар Башевски во Градската библиотека

Промоција на „Дни, години“ од Димитар Башевски во Градската библиотека

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) – Најдобрата поетска книга за 2023 година, според Струшките вечери на поез...

Image

Остани поврзан