• сабота, 03 јуни 2023

Александра Максимовска, Куманово

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Почна проширување и реконструкција на дел од булеварот кај градскиот пазар во Куманово

Почна проширување и реконструкција на дел од булеварот кај градскиот пазар во Куманово

Куманово, 1 јуни 2023 (МИА) - Почна реконструкција и проширување на дел од булеварот „Трета македонска ударна...

Груби: Законите за коридорите нема да паднат на Уставен, координирани се надлежните служби од Владата и министерства за спорните 60 работни часа

Груби: Законите за коридорите нема да паднат на Уставен, координирани се надлежните служби од Владат...

Куманово, 1 јуни 2023 (МИА) - Законите за коридорите нема да паднат на Уставен суд, консултирани се сите надле...

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу кумановскиот и театарот од Плевен, Бугарија

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу кумановскиот и театарот од Плевен, Бугарија

Куманово, 31 мај 2023 (МИА) - Директорите на НУЦК „Трајко Прокопиев“ и на драматично-куклениот театар „Иван Ра...

Саем на мало стопанство во Куманово

Саем на мало стопанство во Куманово

Куманово, 31 мај 2023 (МИА) - Важна е поддршката од институциите за развојот на занаетчиството и на малите и с...

МТСП ги одзеде ингеренциите на општина Куманово за градинаката „Ангел Шајче“, Димитриевски ќе се жали пред суд

МТСП ги одзеде ингеренциите на општина Куманово за градинаката „Ангел Шајче“, Димитриевски ќе се жал...

Куманово, 31 мај 2023 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика ги одзеде ингеренциите на општина Ку...

Атлетичарите од АК Куманово постигнаа одлични резултати на Државно првенство за младинци

Атлетичарите од АК Куманово постигнаа одлични резултати на Државно првенство за младинци

Куманово, 31 мај 2023 (МИА) - Атлетичарите на атлетски клуб Куманово постигнаа извонредни резултати на Државно...

Сребрен медал за кумановецот Филип Илиевски на фототриеналето во Нови Сад

Сребрен медал за кумановецот Филип Илиевски на фототриеналето во Нови Сад

Куманово, 31 мај 2023 (МИА) - Кумановецот Филип Илиевски, член на фото киноклуб „...

Куманово планира да спроведе и авионска и дезинсекција и дератизација против инсекти и глувци

Куманово планира да спроведе и авионска и дезинсекција и дератизација против инсекти и глувци

Куманово, 30 мај 2023 (МИА) - Општина Куманово ќе спроведе авионска дезинсекција и дератизација против комарци...

Кумановски гимназијалци освоија трето и четврто место по англиски јазик на ХИПО натпревар во Италија

Кумановски гимназијалци освоија трето и четврто место по англиски јазик на ХИПО натпревар во Италија

Куманово, 30 мај 2023 (МИА) - Учениците од кумановската гимназија „Гоце Делчев“,Мила Смилевска и Марко Спасовс...

Натпревар по прва помош во Куманово

Натпревар по прва помош во Куманово

Куманово, 29 мај 2023 (МИА) - Општинската организација на Црвениот крст Куманово денеска организираше општинск...

Димитриевски го обвини МТСП за притисок врз локалната самоуправа и наметнување решение за избор на директор на градинката „Ангел Шајче“ - Куманово

Димитриевски го обвини МТСП за притисок врз локалната самоуправа и наметнување решение за избор на д...

Куманово, 29 мај 2023 (МИА) - Кумановскиот градоначалник, Максим Димитриевски на денешната прес-конференција и...

Претседателот Пендаровски го посети центарот Една точка за услуги (ЕТУ) во Куманово

Претседателот Пендаровски го посети центарот Една точка за услуги (ЕТУ) во Куманово

Куманово, 29 мај 2023 (МИА) - Претседателот Стево Пендаровски денеска престојуваше во општина Куманово, каде ш...

Image