• понеделник, 22 април 2024
Драгојевиќ за МИА: Поезијата е за луѓе кои сакаат да откријат нешто за себе и светот околу себе

Драгојевиќ за МИА: Поезијата е за луѓе кои сакаат да откријат нешто за себе и светот околу себе

Скопје, 21 април 2024 (МИА) - Поезијата е уметност која бара посветени индивидуалци, луѓе кои ја сак...

Дом за стари лица горлив проблем за пензионерите од Струга, но и регионот

Дом за стари лица горлив проблем за пензионерите од Струга, но и регионот

Струга, 21 април 2024 (МИА) - Оставени сами на себе, струшките пензионери, во 21-ви век бараат прист...

Достапноста до наставата на мајчин јазик за учениците од помалите етнички заедници условена од повеќе фактори     

Достапноста до наставата на мајчин јазик за учениците од помалите етнички заедници условена од повеќе фактори     

Скопје, 21 април 2024 (МИА) - Застапеноста на јазиците на припадниците...

Тилев за МИА: Во случајот на Србија не станува збор за промена на Преговарачката рамка, туку на ЕУ преговарачката позиција за Поглавјето 35

Тилев за МИА: Во случајот на Србија не станува збор за промена на Преговарачката рамка, туку на ЕУ преговарачката позиција за Поглавјето 35

Скопје, 20 април 2024 (МИА) - Преговарачката рамка е исклучително тешко...

Паушални информации за пчеларење на социјалните мрежи, фалсификуваниот мед се уште актуелен проблем

Паушални информации за пчеларење на социјалните мрежи, фалсификуваниот мед се уште актуелен проблем

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Фалсификуваниот мед, исплатата на субвенциите и нивната висина, пласир...

Професијата негувател на стари и немоќни лица сè повеќе барана на пазарот на труд

Професијата негувател на стари и немоќни лица сè повеќе барана на пазарот на труд

Куманово, 14 април 2024 (МИА) - „Се бара жена за чување на старо лице“, „се бара жена за чување на с...

Градоначалникот на општина Преспа за МИА: За околу две години ќе биде отворен граничниот премин Лемос-Маркова нога

Градоначалникот на општина Преспа за МИА: За околу две години ќе биде отворен граничниот премин Лемос-Маркова нога

Атина, 14 април 2024 (МИА) – Повеќе од половина век, поконкретно цели 57 години жителите на пошироки...

Критичен недостиг на пилоти во ДЗС – справувањето со шумските пожари ова лето ќе биде дополнителен предизвик

Критичен недостиг на пилоти во ДЗС – справувањето со шумските пожари ова лето ќе биде дополнителен предизвик

Скопје, 13 април 2024 (МИА) – Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС)...

Времето на евтини цени на какаото е минато, глобалните трендови ќе се одразат и кај нас

Времето на евтини цени на какаото е минато, глобалните трендови ќе се одразат и кај нас

Скопје, 6 април 2024 (МИА) – Производителите на кондиторски производи во земјава не ја исклучуваат м...

Цената на становите во Скопје  со раст од  4,7 отсто во првиот квартал, поскапени атрактивните градежни парцели

Цената на становите во Скопје со раст од 4,7 отсто во првиот квартал, поскапени атрактивните градежни парцели

Скопје, 5 април 2024 (МИА) - Цените на становите во Скопје во првиот квартал годинава поскапеле за 4...

Македонски вина со својот вкус ги освојуваат срцата на Американците 

Македонски вина со својот вкус ги освојуваат срцата на Американците 

Кавадарци, 31 март 2024 (МИА) - Македонски вина со својот вкус ги освојуваат срцата на Американците,...

Обезноста причина за хронични болести, во Центарот за менаџирање на дебелина прегледани 730 пациенти

Обезноста причина за хронични болести, во Центарот за менаџирање на дебелина прегледани 730 пациенти

Скопје, 30 март 2024 (МИА) - Обезноста е сериозна комплексна хронична болест и доколку не се препозн...

Лескаровска: Туризмот е најдобра инвестиција за економски развој, заедно со бизнисот ќе ги подобруваме перформансите (видео)

Лескаровска: Туризмот е најдобра инвестиција за економски развој, заедно со бизнисот ќе ги подобруваме перформансите (видео)

Скопје, март... 2024 (МИА) - Проширување и развој на понудата, подобро позиционирање на меѓународнио...

Односот кон поезијата да се гради стратешки и осмислено, имаме задоволителен квалитет што треба да се поддржи

Односот кон поезијата да се гради стратешки и осмислено, имаме задоволителен квалитет што треба да се поддржи

Скопје, 23 март 2024 (МИА) - Односот кон поезијата треба да се гради стратешки, институционално и ос...

Градежните материјали нема да поевтинат, домашните производители „втори“ снабдувачи

Градежните материјали нема да поевтинат, домашните производители „втори“ снабдувачи

Скопје, 16 март 2024 (МИА) -  Нарушените транспортни врски со Исто...

Image

Остани поврзан