• среда, 21 февруари 2024

Светлана Дарудова, Кавадарци

Последно најавување: Sunday, 23 April 2023, 02:51 pm

Иницијативен одбор на пензионери побара поголем пензионерски стандард

Иницијативен одбор на пензионери побара поголем пензионерски стандард

Кавадарци, 20 февруари 2024 (МИА) – Иницијативен одбор на пензионери вечерва на состанок побара поголем пензио...

Триесет крвни единици обезбедени во крводарителска акција во винарската визба ,,Тиквеш

Триесет крвни единици обезбедени во крводарителска акција во винарската визба ,,Тиквеш" во Кавадарци

Кавадарци, 20 февруари 2024 (МИА) - Триесет крвни единици се обезбедени во денешната доброволна крводарителска...

Граѓаните од Вардарски регион добиваат медиум на заедницата, интернет платформа ,,Локал Актив Вардар

Граѓаните од Вардарски регион добиваат медиум на заедницата, интернет платформа ,,Локал Актив Вардар...

Кавадарци, 19 февруари 2024 (МИА) - Вардарскиот регион добива интернет платформа за информирање за теми и праш...

За првпат ќе се утврдува производствена цена за килограм винско грозје, предлог-законот за вино помина во прво читање на Комисијата за европски прашања

За првпат ќе се утврдува производствена цена за килограм винско грозје, предлог-законот за вино поми...

Скопје, 19 февруари 2024 (МИА) - Предлог-законот за вино, со којшто за првпат ќе се утврдува производствена це...

Предлог законот за забрана на нефер трговски практики ја помина првата фаза во Комисијата за европски прашања

Предлог законот за забрана на нефер трговски практики ја помина првата фаза во Комисијата за европск...

Скопје, 19 февруари 2024 (МИА) -  Предлог законот за забрана на нефер трговски практики во синџир на снаб...

Мотоциклист тешко повреден во кавадаречко 

Мотоциклист тешко повреден во кавадаречко 

Кавадарци, 18 февруари 2024 (МИА) - Мотоциклист бил тешко повреден денеска во сообраќајна незгода во кавадареч...

Планинарски поход во кавадаречко

Планинарски поход во кавадаречко

Кавадарци, 18 февруари 2024 (МИА) - Планинарски февруарски поход се реализираше денеска во кавадаречко, во орг...

Производи од грозје на втората „Треил трка за вино и љубов“ во неготинско Долни Дисан

Производи од грозје на втората „Треил трка за вино и љубов“ во неготинско Долни Дисан

Неготино, 17 февруари 2024 (МИА) – Производи од грозје се дегустираа на втората „Треил трка за вино и љубов“,...

Момче од Неготино ја растеше косата седум години и сега ја донира за перика за деца болни од рак

Момче од Неготино ја растеше косата седум години и сега ја донира за перика за деца болни од рак

Неготино, 16 февруари 2024 (МИА) - Момче од Неготино ја растеше косата седум години и сега ја донира за перика...

Во Музеј на Неготино изложени копаничарски дела од членови на Здружението „Стари занаети

Во Музеј на Неготино изложени копаничарски дела од членови на Здружението „Стари занаети" 

Неготино, 15 февруари 2024 (МИА) - Копаничарски дела од членови на здружението „Стари занаети" по 19-ти пат се...

Вински музеј Кавадарци со базар на вино и ракија

Вински музеј Кавадарци со базар на вино и ракија

Кавадарци, 15 февруари 2024 (МИА) - Базар на вино и ракија се одржува денеска во Вински музеј за регион Тиквеш...

Во Неготино инклузивна работилница во чест на Свети Трифун и Свети Валентин 

Во Неготино инклузивна работилница во чест на Свети Трифун и Свети Валентин 

Неготино, 14 февруари 2024 (МИА) - Инклузивна работилница во чест на Свети Трифун и Свети Валентин, беше реали...

Image