• петок, 24 март 2023

Лидија Велковска

Последно најавување: Friday, 24 March 2023, 01:20 pm

Битиќи: Ако повторно има вештачко зголемување на цените граѓаните ќе бидат згрижени

Битиќи: Ако повторно има вештачко зголемување на цените граѓаните ќе бидат згрижени

Скопје, 23 март 2023 (МИА) - Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи не стравува дека по предвидениот...

ДЗР изразува резерва за вистинитоста и објективноста на финансиските извештаи на МФ за 2021 година

ДЗР изразува резерва за вистинитоста и објективноста на финансиските извештаи на МФ за 2021 година

Скопје, 23 март 2023 (МИА) - Државниот завод за ревизија ги објави конечните реви...

Вицепремиерот Битиќи во посета на компанијата „Махагони“ во Куманово

Вицепремиерот Битиќи во посета на компанијата „Махагони“ во Куманово

Скопје, 23 март 2023 (МИА) - Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација на економските ресори...

Нова кредитна линија за дигитализација и дигитална трансформација за компаниите

Нова кредитна линија за дигитализација и дигитална трансформација за компаниите

Скопје, 23 март 2023 (МИА) - Во Владата денеска ќе биде промовирана нова кредитна...

Теренска кампања за информираност на земјоделците во полошкиот регион

Теренска кампања за информираност на земјоделците во полошкиот регион

Скопје, 23 март 2023 (МИА) - Тимови од Министерствотото за земјоделство, ш...

Приведени две лица барани со потерница

Приведени две лица барани со потерница

Скопје, 22 март 2023 (МИА) - Полициски службеници од ОВР Прилеп - Надворешна канцеларија за криминалистички ра...

Одобрени 243 милиони евра  на „Бехтел и Енка“ за коридорите, првата транша за исплата 87 милиони евра

Одобрени 243 милиони евра на „Бехтел и Енка“ за коридорите, првата транша за исплата 87 милиони евр...

Скопје, 22 март 2023 (МИА) -  На американско-турскиот конзорциум „Бехтел и Енка“ му се одобрени 15 милија...

Бектеши: Отворени сме за конкретни, но одржливи предлози од коморите

Бектеши: Отворени сме за конкретни, но одржливи предлози од коморите

Скопје, 21 март 2023 (МИА) -  Сите одлуки за цените се донесени по директни разговори со производителите...

Ограничен извозот на јајцата , 70 проценти од  производството за домашниот пазар

Ограничен извозот на јајцата , 70 проценти од производството за домашниот пазар

Скопје, 21 март 2023 (МИА) -  Со цел да се спречи евентуален дисбаланс на домашниот пазар и недостаток на...

Јајцата и оризот со замрзната цена до 30 април 

Јајцата и оризот со замрзната цена до 30 април 

Скопје, 21 март 2023 (МИА) - Владата  денеска ја замрзна цената на  јајцата и оризот и го ограничи и...

Просечната нето плата во јануари 33 943 денари 

Просечната нето плата во јануари 33 943 денари 

Скопје, 21 март 2023 (МИА) - Просечната месечна нето пла...

Објавен ревизорски извештај за ЈУ Дом за стари лица „Киро Крстески Платник“ од Прилеп

Објавен ревизорски извештај за ЈУ Дом за стари лица „Киро Крстески Платник“ од Прилеп

Скопје, 21 март 2023 (МИА) - Државниот завод за ревизија денеска ги објави конечните извештаи на Јавната устан...

Image