• петок, 24 март 2023

Виолета Геров

Последно најавување: Friday, 24 March 2023, 12:07 pm

Маричиќ-Давидоју: Преговарачкиот процес со ЕУ мора да продолжи

Маричиќ-Давидоју: Преговарачкиот процес со ЕУ мора да продолжи

Скопје, 22 март 2023 (МИА) -  Вицепремиерот задолжен за европски прашања Бојан Маричиќ денеска оствари ср...

Германската министерка за надворешни работи Бербок во Скопје

Германската министерка за надворешни работи Бербок во Скопје

Скопје, 23 март 2023 (МИА) - Министерката за надворешни работи на Сојузна Репу...

Зградата на МНР осветлена во боите на германското знаме по повод утрешната посета на Аналена Бербок

Зградата на МНР осветлена во боите на германското знаме по повод утрешната посета на Аналена Бербок

Скопје, 22 март 2023 (МИА) - По повод утрешната посета на министерката за надворешни работи на Сојузна Републи...

Бугарскиот културен центар „Иван Михајлов“ Битола избришан од Централниот регистар

Бугарскиот културен центар „Иван Михајлов“ Битола избришан од Централниот регистар

Скопје, 22 март 2023 (МИА) - Бугарскиот културен центар „Иван Михајлов“ од Битола е избришан од Централниот ре...

Најбрзиот пат кон ЕУ напредокот во реформите, повици за вклученост во процесите од сите партии 

Најбрзиот пат кон ЕУ напредокот во реформите, повици за вклученост во процесите од сите партии 

Скопје, 23 март 2023 (МИА) - Пристапувањето во Европската унија мора да биде процес во кој има согласност меѓу...

Зајкова-Танги: Преку соработка со меѓународните партнери креираме подобра европска иднина за граѓаните

Зајкова-Танги: Преку соработка со меѓународните партнери креираме подобра европска иднина за граѓани...

Скопје, 22 март 2023  Европската интеграција на Македонија, актуелните политички случувања и меѓу...

СПМ: Уставните измени не се дел од копенхашките критериуми

СПМ: Уставните измени не се дел од копенхашките критериуми

Скопје, 22 март 2023 Социјалистичката партија на Македонија без особено изненадување го следи медиумск...

Неделата на франкофонски филм ја отвора романскиот „Радио Метроном“

Неделата на франкофонски филм ја отвора романскиот „Радио Метроном“

Скопје, 23 март 2023 (МИА) - Со прикажувањето на романскиот филм „Радио Метроном“ (2022), на режисерот Алексан...

Отворање Центар за претприемништво и креативност во Прилеп

Отворање Центар за претприемништво и креативност во Прилеп

Скопје, 23 март 2023 (МИА) - Нов Центар за претприемништво и креативност ќе биде отворен денеска на Економскио...

Шефицата на германската дипломатија Бербок утре во Скопје

Шефицата на германската дипломатија Бербок утре во Скопје

Скопје, 22 март 2023 (МИА) - Министерката за надворешни работи на Сојузна Репу...

Image