• сабота, 03 јуни 2023

Ристо Тасев, Струмица

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Во Струмица одбележан Денот на згрижувачките семејства

Во Струмица одбележан Денот на згрижувачките семејства

Струмица, 1 јуни 2023 (МИА) - Денес имаме 360 згрижувачки семејства во кои се сместени над 600 деца без родите...

Јавна дебата во Струмица за Законот за родова еднаквост

Јавна дебата во Струмица за Законот за родова еднаквост

Струмица, 1 јуни 2023 (МИА) - Еднаквоста на мажите и жените, концептот на ро...

Во Струмица почнува вториот меѓународен фестивал за љубителите на велосипедизмот

Во Струмица почнува вториот меѓународен фестивал за љубителите на велосипедизмот

Струмица, 1 јуни 2023(МИА) - Во Струмица вечер почнува вториот меѓународен фестивал за љубителите на велосипид...

Во Струмица се одржаа Републичките детски ликовни средби

Во Струмица се одржаа Републичките детски ликовни средби

Струмица, 31 мај 2023 (МИА) - Во паркот пред Домот на АРМ во Струмица денеск...

Струмица е единствена општина во државата која има функционален Совет за превенција

Струмица е единствена општина во државата која има функционален Совет за превенција

Струмица, 31 мај 2023 (МИА) - Струмица е единствена општина во државата која има...

Утре почнува вториот „Струмица класика интернационален фестивал“

Утре почнува вториот „Струмица класика интернационален фестивал“

Струмица, 31 мај 2023 (МИА) - Од утре до 9-ти овој месец во Струмица, во Центарот за култура „Антон Панов“, во...

Шукова: Мораме да соработуваме и секој да биде одговорен во ланецот на управување со отпадот за тој да стане ресурс , а не ѓубре

Шукова: Мораме да соработуваме и секој да биде одговорен во ланецот на управување со отпадот за тој...

Струмица, 31 мај 2023 (МИА) - Размена на искуства и предизвици од имплементацијата на законите за посебни теко...

Советот на Општина Босилово по шести пат одби барање за донесување одлука против експлоатација на металични суровини

Советот на Општина Босилово по шести пат одби барање за донесување одлука против експлоатација на ме...

Босилово, 30 мај 2023 (МИА) - Советот на Општина Босилово по шести пат ја одби иницијативата и барањето на сов...

Мишко Крстевски победник на Фолк фест „Валандово 2023“

Мишко Крстевски победник на Фолк фест „Валандово 2023“

Валандово, 29 мај 2023 (МИА) - На 36.издание на Фолк фест „Валандово“, кое се одржа синоќа во Фестивалската са...

Карневалски групи од Струмица учествуваа на карневалот во Бања Лука

Карневалски групи од Струмица учествуваа на карневалот во Бања Лука

Струмица, 28 мај 2023 (МИА) - Вкупно три карневалски групи од Струмица вчера и завчера учествуваа на Вториот м...

Здружението на финансиски пазари очекува во септември инфлацијата да падне под десет отсто

Здружението на финансиски пазари очекува во септември инфлацијата да падне под десет отсто

Струмица, 27 мај 2023 (МИА) - Очекувањата се дека инфлацијата ќе се намалува и понатаму. Јас од септември во н...

Со две предфестивалски вечери почнува 36. издание на Фолк фест „Валандово“

Со две предфестивалски вечери почнува 36. издание на Фолк фест „Валандово“

Валандово, 26 мај 2023 (МИА) - Со првата и втората предфестивалска вечер, на која ќе настапат Жељко Самарџиќ,...

Image