• сабота, 03 јуни 2023

Мирјана Чакарова

Последно најавување: Thursday, 01 June 2023, 10:40 am

Се одржа манифестацијата „Ден на пченицата 2023” во општина Илинден

Се одржа манифестацијата „Ден на пченицата 2023” во општина Илинден

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - Под покровителство на Општина Илинден и Министерството за земјоделство, шумарство...

Николовски: Регионот да го гледа земјоделското производство како заедничка шанса за настап на европскиот пазар

Николовски: Регионот да го гледа земјоделското производство како заедничка шанса за настап на европс...

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - Ние сите заедно, целиот балкански регион, треба да го гледаме земјоделското произв...

Летово со натпросечни температури и просечни врнежи, најтопло во јули

Летово со натпросечни температури и просечни врнежи, најтопло во јули

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - Летово во земјава се очекува температурите да го надминат повеќегодишниот просек....

Бесими: Системски ќе се реши зголемувањето на платите

Бесими: Системски ќе се реши зголемувањето на платите

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - Министерот за финансии Фатмир Бесими денеска уште еднаш рече дека сите разговори з...

Зголемени парафискалните давачки на централно ниво

Зголемени парафискалните давачки на централно ниво

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - Парафискалните давачки се уште претставуваат голем товар за бизнис секторот, иако...

Бесими: Не се откажавме од „солидарниот“ данок, Собранието поскоро да ги донесе законите за даночните реформи

Бесими: Не се откажавме од „солидарниот“ данок, Собранието поскоро да ги донесе законите за даночнит...

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - Министерот за финансии Фатмир Бесими апелира што поскоро да се изгласат законите о...

Цените „одмрзнати“, засега без нови мерки, ако има потреба инспекциите ќе реагираат веднаш

Цените „одмрзнати“, засега без нови мерки, ако има потреба инспекциите ќе реагираат веднаш

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - Министерот за економија Крешник Бектеши денеска потвр...

Денови на млекото и кооперативното здружување

Денови на млекото и кооперативното здружување

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - По повод Светскиот ден на млекото - 1 јуни, Здружението заштита на правата на туту...

Гала вечер во „Милениум“, премиера на францускиот филм „Ноќта на 12-ти“

Гала вечер во „Милениум“, премиера на францускиот филм „Ноќта на 12-ти“

Скопје, 31 мај 2023 (МИА) - Во кино „Милениум“ вечерва се одржува гала премиера на францускиот филм „Ноќта на...

Без струја дел од општините Центар, Кисела Вода, Чучер-Сандево и Ѓорче Петров

Без струја дел од општините Центар, Кисела Вода, Чучер-Сандево и Ѓорче Петров

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје информира дека, поради т...

Поради асфалтирање до 3 јуни затворена за сообраќај делницата Велес - Градско

Поради асфалтирање до 3 јуни затворена за сообраќај делницата Велес - Градско

Скопје, 31 мај 2023 (МИА) - До 3 јуни 2023 на регионалниот пат 1102, делница Велес - Градско, од 08:00 до 16:0...

Image