• петок, 24 март 2023

Вера Тодоровска, Дебар

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

МД „Илинден“-Тирана и МАЕИ  посакаа благословен и лесен рамазански пост

МД „Илинден“-Тирана и МАЕИ  посакаа благословен и лесен рамазански пост

Дебар, 23 март 2023 (МИА)  -  Македонското друштво „Илинден“-Тирана и огранокот за Голо Брдо, и маке...

Почина  Мухамед Каба, поранешен градоначалник на Дебар

Почина  Мухамед Каба, поранешен градоначалник на Дебар

Дебар, 23 март 2023 (МИА) - На 82-годишна возраст почина Мухамед Каба, поранешен пре...

Почна со реализација планот за санација на кракот Гарска Река - Тресонче

Почна со реализација планот за санација на кракот Гарска Река - Тресонче

Дебар, 22 март 2023 (МИА) - Почна со реализација патниот крак Гарска Река до село Тр...

Во Дебар досега откупени околу 1.500 јагниња, од вкупно 20 илјади колку што има за продажба

Во Дебар досега откупени околу 1.500 јагниња, од вкупно 20 илјади колку што има за продажба

Дебар, 22 март 2023 (МИА) - Сточарите од општина Дебар и Центар Жупа, почнаа со продажба на јагнињата, при што...

Во крводарителна акција  во Дебар, собрани 39 крвни единици

Во крводарителна акција  во Дебар, собрани 39 крвни единици

Дебар, 21 март 2023 (МИА) - Дебарската општинска организација на Црвен крст, денеска ја спроведе втората редов...

Пчеларското здружение „Матица“ од Дебар одбележа  30-годишен јубилеј

Пчеларското здружение „Матица“ од Дебар одбележа 30-годишен јубилеј

Дебар, 19 март 2023 (МИА) – Пчеларското здружение „Матица“ од Дебар, кое е прва а...

 Рама за прв човек на ШИШ ја предлага косовката Влора Хисени

 Рама за прв човек на ШИШ ја предлага косовката Влора Хисени

Тирана, 17 март 2023 (МИА) - Албанскиот премиер Еди Рама на денешната средба, на шефот на државата, Бајрам Бег...

Генерално чистење на Дебар, се закројуваат и дрворедите

Генерално чистење на Дебар, се закројуваат и дрворедите

Дебар, 17 март 2023 (МИА) - Дебарските комуналци почнаа генерално чистење на градот,  а работници од општ...

Почна изградбата на камбанаријата на манастирот „Света Марена

Почна изградбата на камбанаријата на манастирот „Света Марена" во село Туминец

Дебар, 16 март 2023 (МИА) – Денеска во дворот на манастирот „Света Марена“ во село Туминец, општина Пустец, со...

Министерката Тренчевска во посета на манастирот во Рајчица

Министерката Тренчевска во посета на манастирот во Рајчица

Дебар, 16 март 2023 (МИА) - Во рамки на вчерашната посета на Дебар, министерката за труд и социјална политика,...

Тренчевска на работилница во Дебар во рамки на кампањата „Гласна и храбра“

Тренчевска на работилница во Дебар во рамки на кампањата „Гласна и храбра“

Дебар, 15 март 2023 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика во рамки на кампањата „Гласна и храбра...

Image