• четврток, 30 ноември 2023

Вера Тодоровска, Тирана

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Силвио Гонзато е новиот евроамбасадор во Тирана

Силвио Гонзато е новиот евроамбасадор во Тирана

Тирана, 30 ноември 2023(МИА) -  За нов амбасадор на делегацијата на Европската нија во Албанија е наимену...

Чупи: Грчката закана е приказна од минатото, Албанија ги исполни критериумите за ЕУ

Чупи: Грчката закана е приказна од минатото, Албанија ги исполни критериумите за ЕУ

Тирана, 29 ноември 2023 (МИА) - Познатиот албански аналитичар Фрок Чупи, коментирајќи ги заканите од  грч...

За првпат сеалбанска парада во Тирана по повод Денот на независноста

За првпат сеалбанска парада во Тирана по повод Денот на независноста

Тирана, 28 ноември 2023 (МИА) – Албанија денеска ја одбележува 111-годишнината од независноста и денот на знам...

Патиштата меѓу селата во Голо Брдо се исчистија со булдожерот донација од македонската влада

Патиштата меѓу селата во Голо Брдо се исчистија со булдожерот донација од македонската влада

Тирана, 27 ноември 2023 (МИА) -  Снежните намети што деновиве го зафатија регионот на Голо Брдо предизвик...

За Грција прашањето „Белери

За Грција прашањето „Белери" е европско, а не само билатерално прашање

Тирана, 27 ноември 2023 (МИА) - Грчкиот државен министер Саврос Папаставру изјавил дека апсењето на Фреди Беле...

Голо Брдо три дена без струја, излез од областа само преку преминот Требиште-Џепиште

Голо Брдо три дена без струја, излез од областа само преку преминот Требиште-Џепиште

Тирана, 27 ноември 2023 (МИА) - Поради лошите временски услови, со обилни врнежи од снег, ветер и температури...

ЕК откри злоупотреби во Албанија од 33,5 милиони евра од ИПАРД програмите

ЕК откри злоупотреби во Албанија од 33,5 милиони евра од ИПАРД програмите

Тирана, 26 ноември 2023 (МИА) - Експертите на Европската комисија откриле злоупотреба на 33,5 милиони евра, ср...

Албанија ќе претседава со Централноевропската иницијатива

Албанија ќе претседава со Централноевропската иницијатива

Тирана, 26 ноември 2023 (МИА) - Од први јануари Албанија го презема претседавањето со Централноевропската иниц...

Албанија бележи уште еден многу важен чекор во процесот на интеграција во ЕУ 

Албанија бележи уште еден многу важен чекор во процесот на интеграција во ЕУ 

Тирана, 26 ноември 2023 (МИА) - Албанското Министерството за Европа и надворешни работи (МЕНР), информираше де...

Снегот го отежна одвивањето на сообраќајот во Голо Брдо и Гора, каде неколку села се без електрична енергија

Снегот го отежна одвивањето на сообраќајот во Голо Брдо и Гора, каде неколку села се без електрична...

Тирана, 25 ноември 2023 (МИА) – Во областите Голо Брдо и Гора, Република Албанија, населени со Македонци, снег...

Нов возен парк британска донација за албанските затвори

Нов возен парк британска донација за албанските затвори

Тирана, 24 ноември 2023 (МИА) – Возен парк од модерни возила за албанските затвори денеска донираше британскат...

Image