• четврток, 30 ноември 2023

Валери Спасевски, Делчево

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Литературен конкурс на тема ,,Вапцаров, писател со револуционерни идеи

Литературен конкурс на тема ,,Вапцаров, писател со револуционерни идеи" во Делчево

Делчево, 30 ноември 2023 (МИА) - Центарот за култура ,,Никола Јонков - Вапцаров" од Делчево распиша литературе...

Делчевската библиотека со низа настани се вклучува во ,,Денови на хуманост - Дарувај со љубов

Делчевската библиотека со низа настани се вклучува во ,,Денови на хуманост - Дарувај со љубов"

Делчево, 30 ноември 2023 (МИА) - Јавната локална библиотека ,„Илинден" и годинава се вклучува во настанот „Ден...

Клубот за Артивизам од Делчево организира акција за собирање топла облека за деца од ранливите категории 

Клубот за Артивизам од Делчево организира акција за собирање топла облека за деца од ранливите катег...

Делчево, 29 ноември 2023 (МИА) - Под мотото „Биди нечиј Дедо Мраз“, клубот за Артивизам од Делчево,  вике...

Во Македонска Каменица презентирани резултатите од проектот ТрансЗелена Иснпирација

Во Македонска Каменица презентирани резултатите од проектот ТрансЗелена Иснпирација

Македонска Каменица, 29 ноември 2023 (МИА) - Центарот за одржливи практики „Природна Перспектива“, денеска во...

Пекевски: Буџетската транспарентност на Општина Берово со најголемо подобрување на просечниот индекс

Пекевски: Буџетската транспарентност на Општина Берово со најголемо подобрување на просечниот индекс

Берово, 29 ноември 2023 (МИА) - Буџетската транспарентност на Општина Берово е со најголемо подобрување на про...

Општините Делчево и Берово потпишаа договор за изведување на воспитна и згрижувачка дејност на дечиња Роми

Општините Делчево и Берово потпишаа договор за изведување на воспитна и згрижувачка дејност на дечињ...

Делчево, 28 ноември 2023 (МИА) - Општините Делчево и Берово денеска потпишаа договор со кој се обезбедува изве...

Награда за „Најдобри практики“ за делчевската гимназија „М.М.Брицо“ во рамки на програмата Суперучилишта

Награда за „Најдобри практики“ за делчевската гимназија „М.М.Брицо“ во рамки на програмата Суперучил...

Делчево, 28 ноември 2023 (МИА) - Со награда за „Најдобри практики“, гимназијата „Методи Митевски - Брицо“ од Д...

Со средства од Бирото за регионален развој ќе се подобрува патната инфраструктура во пехчевски Чифлик

Со средства од Бирото за регионален развој ќе се подобрува патната инфраструктура во пехчевски Чифли...

Пехчево, 28 ноември 2023 (МИА) - Општина Пехчево ќе ја подобрува патната инфраструктура во селото Чифлик. Сред...

Стабилна состојбата со откриениот случај на свинска чума кај индивидуално одгледувалиште во делчевското село Град 

Стабилна состојбата со откриениот случај на свинска чума кај индивидуално одгледувалиште во делчевск...

Делчево, 28 ноември 2023 (МИА) - Состојбата со болеста африканска чума кај свињите која неодамна беше потврден...

Работилница на тема: ,,Подигни го гласот, младински активизам во Делчево

Работилница на тема: ,,Подигни го гласот, младински активизам во Делчево"

Делчево, 27 ноември 2023 (МИА) – Во организација на Младинскиот образовен форум, а во соработка со УНФПА во Де...

Општина Делчево потпиша договор за реконструкција на стариот пат кон село Ѕвегор

Општина Делчево потпиша договор за реконструкција на стариот пат кон село Ѕвегор

Делчево, 27 ноември 2023 (МИА) - Потпишан Договорот за реконструкција на стариот пат за село Ѕвегор. Проектот...

Градоначалникот на Берово потпиша договори за реализација на три проекти преку Бирото за регионален развој

Градоначалникот на Берово потпиша договори за реализација на три проекти преку Бирото за регионален...

Берово, 27 ноември 2023 (МИА) - Со поддршка на Бирото за регионален развој Општина Берово ќе реализира три про...

Image