• среда, 29 мај 2024

Ирена Белешковска, Крива Паланка

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Во Крива Паланка промовирана книгата „Моето алтер его“ од Елеонора Николовска

Во Крива Паланка промовирана книгата „Моето алтер его“ од Елеонора Николовска

Крива Паланка, 29 мај 2024 (МИА) – Во организација на Националната установа Центар за култура Крива Паланка си...

Асфалтиран локалниот пат во кривопаланечкото село Мождивњак

Асфалтиран локалниот пат во кривопаланечкото село Мождивњак

Крива Паланка, 28 мај 2024 (МИА) – Локалниот пат во село Мождивњак, кривопаланечко, во должина од 3 километри...

Свечена академија по повод 24 Мај во Крива Паланка со концерт на Драган Мијалковски

Свечена академија по повод 24 Мај во Крива Паланка со концерт на Драган Мијалковски

Крива Паланка, 24 мај 2024 (МИА) – Свечена академија во организација на Општина Крива Паланка се одржа синоќа,...

Света литургија и чествување на Свети Јоаким Крчовски во Крива Паланка 

Света литургија и чествување на Свети Јоаким Крчовски во Крива Паланка 

Крива Паланка, 23 мај 2024 (МИА) - Во чест на споменот на преподобниот отец Свети...

Отворен прв младински хостел со уникатна рурална туристичка понуда за Кратово

Отворен прв младински хостел со уникатна рурална туристичка понуда за Кратово

Крива Паланка, 21 мај 2024 (МИА) – Кратово неодамна доби младински хостел кој беше опремен со проектот што го...

Концерт на „Фолтин

Концерт на „Фолтин" во Европската куќа Крива Паланка за одбележување на Денот на Европа 

Крива Паланка, 20 мај 2024 (МИА) - Со денешниот концерт на "Фолтин" Eвропската куќа Крива Паланка го прослави...

Со тактичко-показна вежба и крводарителска акција одбележан Денот на пожарникарите во Крива Паланка

Со тактичко-показна вежба и крводарителска акција одбележан Денот на пожарникарите во Крива Паланка

Крива Паланка, 20 мај 2024 (МИА) – Звукот на противпожарните сирени денес точно во 11 часот одекна низ Крива П...

Крива Паланка и Менемен, Турција отпочнаа постапка за збратимување 

Крива Паланка и Менемен, Турција отпочнаа постапка за збратимување 

Крива Паланка, 19 мај 2024 (МИА) - Како прва збратимена општина во историјата на турскиот град Менемен, Општин...

Во Крива Паланка отворена изложбата

Во Крива Паланка отворена изложбата "Нова перспектива-Трансформер продукција"

Крива Паланка, 17 мај 2024 (МИА) - Националната установа Центар за култура Крива Паланка синоќа рефлектираше н...

Драган Мијалковски ќе настапи на Свечена академија во Крива Паланка по повод 24 Мај

Драган Мијалковски ќе настапи на Свечена академија во Крива Паланка по повод 24 Мај

Крива Паланка, 15 мај 2024 (МИА) - На годинашната Свечена академија по повод дено...

Започна реконструкцијата на локалниот пат во село Мождивњак, кривопаланечко

Започна реконструкцијата на локалниот пат во село Мождивњак, кривопаланечко

Крива Паланка, 15 мај 2024 (МИА) – Започнаа градежните работи за реконструкција и рехабилитација на локалниот...

Општина Крива Паланка додели по 3000 денари за секој матурант од градот

Општина Крива Паланка додели по 3000 денари за секој матурант од градот

Крива Паланка, 14 мај 2024 (МИА) - Во пресрет на матурската прослава на средношколците од завршните години од...

Image