• четврток, 23 мај 2024

Сашко Панајотов

Последно најавување: Wednesday, 15 May 2024, 07:51 pm

За две децении 10-те „нови членки“ на ЕУ го удвоија својот БДП  

За две децении 10-те „нови членки“ на ЕУ го удвоија својот БДП  

Брисел, 16 мај 2024 (МИА) - Десетте земји кои станаа членки на ЕУ пред 20 години изминативе две децении се раз...

Заседание на Воениот комитет на НАТО на ниво на началници на генералштабови 

Заседание на Воениот комитет на НАТО на ниво на началници на генералштабови 

Брисел, 16 мај 2024 (МИА) - Поддршката за Украина, имплементацијата на концептот за операции и на одбранбените...

По седум рунди дијалог Белград и Приштина не постигна договор за трансакциите во динари, преговорите прекинати

По седум рунди дијалог Белград и Приштина не постигна договор за трансакциите во динари, преговорите...

Брисел, 15 мај 2024 (МИА) - Денешната средба меѓу претставниците на Белград и Приштина за изнаоѓање одржливо п...

ЕУРОРДИС: Европа се соочува со задоцнета дијагностика на ретки болести 

ЕУРОРДИС: Европа се соочува со задоцнета дијагностика на ретки болести 

Брисел, 15 мај 2024 (МИА) - Просечната возраст на дијагностицирање на ретките болести во Европа е речиси на пе...

Усвоени реформите на европскиот Пакт за азил и миграција 

Усвоени реформите на европскиот Пакт за азил и миграција 

Брисел, 15 мај 2024 (МИА) - Советот на ЕУ усвои 10 законски акти со кои се реформира европската рамка за управ...

Недозволувањето влез на патријархот Порфириј во Косово е спротивно на принципите на едно демократско општество, порача Стано 

Недозволувањето влез на патријархот Порфириј во Косово е спротивно на принципите на едно демократско...

Брисел, 13 мај 2024 (МИА) - Одбивањето да му се дозволи влез на поглаварот на Српската православна црква, патр...

Стано: Во Европа нема место за негирање на геноцидот во Сребреница

Стано: Во Европа нема место за негирање на геноцидот во Сребреница

Брисел, 13 мај 2024 (МИА) – Во Европа нема место за доведување под сомнеж, негирање или релативизација на гено...

ЕУ подготвува мерки за поддршка на позитивното влијание на инфлуенсерите 

ЕУ подготвува мерки за поддршка на позитивното влијание на инфлуенсерите 

Брисел, 14 мај 2024 (МИА) - Советот не ЕУ денеска одобри заклучоци со кои се повикува на зголемена поддршка за...

„Еурактив“: Случувањата на инаугурацијата на Сиљановска-Давкова ја вознемирија ЕПП 

„Еурактив“: Случувањата на инаугурацијата на Сиљановска-Давкова ја вознемирија ЕПП 

Брисел, 14 мај 2024 (МИА) – Некористењето на официјалното име на земјата од страна на претседателката Гордана...

„Букинг“ доби обврска да нуди поголем избор на сместувачки капацитети на туристите 

„Букинг“ доби обврска да нуди поголем избор на сместувачки капацитети на туристите 

Брисел, 14 мај 2024 (МИА) - Европската комисија ја именува компанијата „Букинг“ за „вратар“ согласно Законот з...

Стано: В среда нови разговори за надминување на проблемот со забраната на српскиот динар во Косово  

Стано: В среда нови разговори за надминување на проблемот со забраната на српскиот динар во Косово  

Брисел, 13 мај 2024 (МИА) - Дискусијата меѓу Белград и Приштина за надминување на проблемите предизвикани со о...

Image