• понеделник, 22 април 2024

Ангела Рајчевска

Последно најавување: Saturday, 20 April 2024, 09:59 am

БДС и БНС поднесоа кривична пријава против претседателот на ДПСМ, Иван Стоилковиќ

БДС и БНС поднесоа кривична пријава против претседателот на ДПСМ, Иван Стоилковиќ

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Политичката партија Бошњачки демократски сојуз (БДС) и Бошњачки национален совет...

Сообраќајна култура во Северна Македонија ниска, се вози брзо, под дејство на алкохол и се прскаат пешаци

Сообраќајна култура во Северна Македонија ниска, се вози брзо, под дејство на алкохол и се прскаат п...

Скопје, 20 април 2024 (МИА) – Во Македонија се вози брзо, без дозвола, на црвено и под дејство на алкохол. Ови...

Бојан Јовановски - Боки 13 побара повторување на кривичната постапка за „Рекет“

Бојан Јовановски - Боки 13 побара повторување на кривичната постапка за „Рекет“

Скопје, 19 април 2024 (МИА) – Бојан Јовановски – Боки 13, денеска поднесе барање за повторување на кривична по...

Функционалноста на истражните центри во фокус на работниот состанок на истражителите од ОЈО ГОКК и јавните обвинителства во Скопје, Куманово и Тетово

Функционалноста на истражните центри во фокус на работниот состанок на истражителите од ОЈО ГОКК и ј...

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Функционалноста на истражните центри, искуствата од досегашното работење и препо...

МВР: Македонски државјанин транспортиран од Унгарија за навремена медицинска нега

МВР: Македонски државјанин транспортиран од Унгарија за навремена медицинска нега

Скопје, 16 април 2024 (МИА) – Одделот за воздухопловни единици при Министерството за внатрешни работи денеска...

Пендаровски: Со масовна мобилизација на 24 април и на 8 мај не очекуваме ништо помалку од две победи

Пендаровски: Со масовна мобилизација на 24 април и на 8 мај не очекуваме ништо помалку од две победи

Скопје, 15 април 2024 (МИА) - Вечерва со бројното присуство потврдуваме дека ова не е вмровска општина како шт...

Пендаровски ги отфрли обвинувањата на ВМРО-ДПМНЕ за тајни средби за амнестија на политичари

Пендаровски ги отфрли обвинувањата на ВМРО-ДПМНЕ за тајни средби за амнестија на политичари

Скопје, 15 април 2024 (МИА) – Доколку господинот Христијан Мицкоски, тврди дека имало тајни средби, не би било...

Штрајкот на приватните специјализанти продолжува и утре

Штрајкот на приватните специјализанти продолжува и утре

Скопје, 15 април 2024 (МИА) - Приватните специјализанти ќе продолжат со генералниот штрајк и во текот на утреш...

МФ: Системска контрола на финансиските друштва по стапување на сила на Правилникот за кредитен ризик – проценка на кредитната способност и идентификација на клиентот

МФ: Системска контрола на финансиските друштва по стапување на сила на Правилникот за кредитен ризик...

Скопје, 12 април 2024 (МИА) – Финансиските друштва кои што работат на територијата на Северна Македонија од по...

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на ДКСК

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на ДКСК

Скопје, 12 април 2024 (МИА) – Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлука...

Image