• среда, 17 април 2024

Андреја Ристески

Последно најавување: Tuesday, 16 April 2024, 05:02 pm

Бајер: Очекувањата се дека идната влада ќе ги спроведе уставните измени до крајот на оваа година

Бајер: Очекувањата се дека идната влада ќе ги спроведе уставните измени до крајот на оваа година

Скопје, 16 април 2024 (МИА) – Со сигурност знам дека ВМРО-ДПМНЕ сака да го измени Уставот, но поради процедури...

„Отворен ден на МИТ Универзитет“ наменет за средношколците од сите средни училишта

„Отворен ден на МИТ Универзитет“ наменет за средношколците од сите средни училишта

Скопје, 17 април 2024 (МИА) – Во просториите на МИТ Унинверзитетот ќе се одржи „О...

Потпишување на Кодексот за фер и демократски избори за Изборите за пратеници

Потпишување на Кодексот за фер и демократски избори за Изборите за пратеници

Скопје, 17 април 2024 (МИА) – Претставници на подносителите на листи за кандидати...

Дебата „Патот пред нас“: Коридорот 8 клучен инфраструктурен проект за Северна Македонија, Албанија и Бугарија

Дебата „Патот пред нас“: Коридорот 8 клучен инфраструктурен проект за Северна Македонија, Албанија и...

Скопје, 15 април 2024 (МИА) – Во организација на Здружението ЕСТИМА, Институтот за соработка и развој од Албан...

Гир: Очекуваме спроведување на уставните измени за продолжување на патот на земјата кон ЕУ

Гир: Очекуваме спроведување на уставните измени за продолжување на патот на земјата кон ЕУ

Скопје, 15 април 2024 (МИА) – Евроамбасадорот Дејвид Гир не ја коментира изјавата на претседателскиот кандидат...

Таравари на средби со граѓани во Старата скопска чаршија: Промените се видливи и веќе не се работи за тоа кој ќе биде идна влада

Таравари на средби со граѓани во Старата скопска чаршија: Промените се видливи и веќе не се работи з...

Скопје, 12 април 2024 (МИА) – Претседателскиот кандидат од Коалицијата „Вреди“, Арбен Таравари, како дел од пр...

Петти ден од изборната кампања – претседателските кандидати ги промовираат платформите пред граѓаните

Петти ден од изборната кампања – претседателските кандидати ги промовираат платформите пред граѓанит...

Скопје, 8 април 2024 (МИА) – Петти ден од кампањата за претседателските избори, претседателските кандидати пре...

Се огласи новинарот Фуркан Салиу преку фејсбук профилот на неговиот портал „PortaliX“

Се огласи новинарот Фуркан Салиу преку фејсбук профилот на неговиот портал „PortaliX“

Скопје, 7 април 2024 (МИА) – Новинарот Фуркан Салиу се огласи преку Фејсбук профилот на неговиот интернет порт...

Реакции за апсењето на новинарот Фуркан Салиу

Реакции за апсењето на новинарот Фуркан Салиу

Скопје, 7 април 2024 (МИА) – Дел од политичките партии, владини функционери, како и претседателски кандидати,...

Каевски: СДСМ бара новинарот Салиу веднаш да биде ослободен, ова е загрозување на демократија и слободата на говор

Каевски: СДСМ бара новинарот Салиу веднаш да биде ослободен, ова е загрозување на демократија и слоб...

Скопје, 7 април 2024 (МИА) – Социјалдемократскиот сојуз на Македонија остро го осудува апсењето на новинарот Ф...

Image