• сабота, 03 јуни 2023

Бисера Трајковска

Последно најавување: Monday, 22 May 2023, 09:31 am

Филозофски филмски фестивал од 2 до 9 јуни во Кинотека

Филозофски филмски фестивал од 2 до 9 јуни во Кинотека

Скопје, 22 мај 2023 (МИА) - Од 2 до 9 јуни оваа година во Кинотеката на Северна Македонија ќе се одржи Филозоф...

На мејл адресите на МОН за пријавување насилство, досега над 20 пораки

На мејл адресите на МОН за пријавување насилство, досега над 20 пораки

Скопје, 22 мај 2023 (МИА) - Министерот за образование и наука, Јетон Шаќири изјави дека на мејл адресите на ко...

Шаќири: Во текот на наредните денови ќе се достават свидетелствата, Бирото ги заврши сите постапки

Шаќири: Во текот на наредните денови ќе се достават свидетелствата, Бирото ги заврши сите постапки

Скопје, 22 мај 2023 (МИА) - Оваа година нема да доцни доделувањето на свидетелства за учениците. Бирото за раз...

Дебата: Дополнителни препораки, стратегии и обуки за зајакнување на безбедноста во училиштата

Дебата: Дополнителни препораки, стратегии и обуки за зајакнување на безбедноста во училиштата

Скопје, 22 мај 2023 (МИА) - Дополнителни препораки во делот на создавање побезбедни училишта, како и стратегиј...

Промоција на книгата „Децата на партијата“ од Серјожа И. Марков

Промоција на книгата „Децата на партијата“ од Серјожа И. Марков

Скопје, 22 мај 2023 (МИА) - Во мултимедијалниот културен центар „Матица Ексклузив“ од Скопје, денеска ќе се од...

Насер Ел-Рајси со благодарност до Спасовски за организацијата на 50. Европска регионална конференција на ИНТЕРПОЛ

Насер Ел-Рајси со благодарност до Спасовски за организацијата на 50. Европска регионална конференциј...

Скопје, 22 мај 2023 (МИА) - Претседателот на ИНТЕРПОЛ, Ахмед Насер Ел-Рајси во писмо до министерот за внатрешн...

Османи утре во Брисел на Советот за надворешни работи на ЕУ

Османи утре во Брисел на Советот за надворешни работи на ЕУ

Скопје, 21 мај 2023 (МИА) - Министерот за надворешни работи Бујар Османи утре ќе престојува во работна посета...

Османи на Советот за надворешни работи на ЕУ во Брисел

Османи на Советот за надворешни работи на ЕУ во Брисел

Скопје, 22 мај 2023 (МИА) - Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска ќе престојува во работна посе...

МИА Најави МКД

МИА Најави МКД

22 мај 2023 Скопје - Собранието на Северна Македонија ќе ја одржи 115. седница.

Детектор: 56,1 проценти од граѓаните се против внесување на Бугарите во Уставот како услов за ЕУ

Детектор: 56,1 проценти од граѓаните се против внесување на Бугарите во Уставот како услов за ЕУ

Скопје, 21 мај 2023 (МИА) - Вкупно 56,1 проценти од граѓаните сметаат дека не треба да се промени Уставот и во...

„Бидете херои на чесноста“ - кампања за борба против корупцијата

„Бидете херои на чесноста“ - кампања за борба против корупцијата

Скопје, 22 мај 2023 (МИА) - Во основното училиште „Братство” во Скопје денеска ќе се одржи третото по ред пред...

Реакција на Град Скопје на пресот на Васко Кичевски

Реакција на Град Скопје на пресот на Васко Кичевски

Скопје, 21 мај 2023 Жалиме што се уште постојат луѓе кои мислат дека 1000 пати кажана лага ќе стане ви...

Image