• недела, 26 мај 2024
„Генералка викенд“ во Карпош

„Генералка викенд“ во Карпош

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Општина Карпош и оваа година се придружи на националната еко акција, „Ге...

Општина Гостивар спроведе акција за чистење на градот

Општина Гостивар спроведе акција за чистење на градот

Гостивар, 17 мај 2024 (МИА) - Општина Гостивар во соработка со невладината организација МАМ и Ц...

Пролетно чистење на спортските и детски игралишта и други површини  во Дебар

Пролетно чистење на спортските и детски игралишта и други површини  во Дебар

Дебар, 14 мај 2024 (МИА) - Општина Дебар според зацртаната динамика ја реализира  традиционална...

Во Скопје се чистат реони на православни верски објекти

Во Скопје се чистат реони на православни верски објекти

Скопје, 2 мај 2024 (МИА) - Во пресрет на христијанскиот празник „Велигден“, кога се очекува значител...

По седум години повторно се чистат одводните канали во Гевгелија

По седум години повторно се чистат одводните канали во Гевгелија

Гевгелија, 15 април 2024 (МИА) - По седум години повторно се чистат одводните канали во Гевгелија и...

Еко активисти го чистеа дворот на гостиварската болница

Еко активисти го чистеа дворот на гостиварската болница

Гостивар, 13 април 2024 (МИА) – Волонтери од Асоцијацијата за демократс...

Пред утрешниот празник дебарските комуналци темелно го исчистија градот

Пред утрешниот празник дебарските комуналци темелно го исчистија градот

Дебар, 9 април 2024 (МИА) - Вработените во Јавното комунално претпријатие „Стандард" деновиве максим...

Пемза за делотворно чистење бигор во тоалетната школка

Пемза за делотворно чистење бигор во тоалетната школка

Лос Анџелес, 1 април 2024 (МИА) - Каменецот го има во многу места во домот каде што има вода или вла...

Акција за чистење на улиците во Тетово повод Денот на пролетта и Денот на екологијата

Акција за чистење на улиците во Тетово повод Денот на пролетта и Денот на екологијата

Тетово, 21 март 2024 (МИА) - Општина Тетово организираше акција за чистење на улиците по повод...

Граѓаните се плашат од поплави, бараат да се отстранат исечените дрвја кои сè уште се во коритото на тетовската река

Граѓаните се плашат од поплави, бараат да се отстранат исечените дрвја кои сè уште се во коритото на тетовската река

Тетово, 12 март 2024 (МИА) - Дел од граѓаните кои живеат во близина на коритото на река Пена каде шт...

Домашно средство за чистење бањи и кујни

Домашно средство за чистење бањи и кујни

Скопје, 12 март 2024 (МИА) - Бидејќи бањата и кујната се користат секојдневно во животот, тоа се про...

Набавено ново специјализирано возило за одржување на хигиената во општина Неготино

Набавено ново специјализирано возило за одржување на хигиената во општина Неготино

Неготино, 6 март 2024 (МИА) - Набавено е ново специјализирано возило за одржување на хигиената во оп...

Во велешката населба Речани се средуваат дивите депонии

Во велешката населба Речани се средуваат дивите депонии

Велес, 28 февруари 2024 (МИА) - По минатонеделната посета на градоначалникот Марко Колев на велешкат...

Дебарските комуналци максимално ангажирани во чистење на градот

Дебарските комуналци максимално ангажирани во чистење на градот

Дебар, 19 февруари 2023 (МИА) - Вработените во дебарското јавно комунално претпријатие „Стандард“ де...

Струмичкото комунално претпријатие ги чисти дивите депонии и јавните зелени површини

Струмичкото комунално претпријатие ги чисти дивите депонии и јавните зелени површини

Струмица, 11 февруари 2024 (МИА) - ЈПКД „Комуналец“ почна со голема пролетна акција за чистење на ди...

Image

Остани поврзан