• недела, 02 април 2023

Оливер Бранковиќ, Србија

Последно најавување: Saturday, 01 April 2023, 02:21 pm

Вучиќ во Италија на средба со Ковачевски и Рама во рамки на Отврен Балкан

Вучиќ во Италија на средба со Ковачевски и Рама во рамки на Отврен Балкан

Белград, 1 април 2023 (МИА) - Претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ, на 2 и 3 април 2023 година...

Премиерот Ковачевски ја заврши официјалната посета на Република Србија

Премиерот Ковачевски ја заврши официјалната посета на Република Србија

Белград, 1 април 2023 (МИА) - Министерката за рударство и енергетика на Република Србија Дубравка Ѓедовиќ дене...

Ѓедовиќ:  За изградба на гасната интерконекција со Северна Македонија очекуваме подршка од ЕУ

Ѓедовиќ: За изградба на гасната интерконекција со Северна Македонија очекуваме подршка од ЕУ

Белград, 31 март 2023 (МИА) - Поддршка од Европската Унија за планираната изградба на гасна интерконекција меѓ...

Ковачевски-Брнабиќ: По ратификација во парламентите отварање на Културно-информативни центри во Белград и Скопје

Ковачевски-Брнабиќ: По ратификација во парламентите отварање на Културно-информативни центри во Белг...

Белград, 31 март 2023 (МИА) - Премиерот Димитар Ковачевски на прес-конференција по средбата во Белград со прем...

Брнабиќ: Економските и политички односи меѓу Србија и Северна Македонија се се подобри

Брнабиќ: Економските и политички односи меѓу Србија и Северна Македонија се се подобри

Белград, 31 март 2023 (МИА) - Премиерката Ана Брнабиќ изјави денеска дека економските и политичките односи меѓ...

Вучиќ-Ковачевски: Односите најдобри во современата историја, двете држави немаат отворени прашања

Вучиќ-Ковачевски: Односите најдобри во современата историја, двете држави немаат отворени прашања

Белград, 31 март 2023 (МИА) - Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска се сретна со премиерот на Сев...

Вучиќ со Ковачевски: Односите на Србија и Северна Македонија најдобри во современата историја

Вучиќ со Ковачевски: Односите на Србија и Северна Македонија најдобри во современата историја

Белград, 31 март 2023 (МИА) - Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска се сретна со премиерот на Сев...

Ковачевски утре во Белград на средби со Вучиќ и Брнабиќ

Ковачевски утре во Белград на средби со Вучиќ и Брнабиќ

Белград, 30 март 2023 (МИА) – Српскиот претседател Александар Вучиќ утре ќе се состане во Белград со премиерот...

Мишчевиќ: Србија не е неутрална во однос на војната во Украина

Мишчевиќ: Србија не е неутрална во однос на војната во Украина

Белград, 29 март 2023 (МИА) - Србија не е неутрална во однос на војната во Украина, точно е да е воено неутрал...

Националната опера и балет гостува во Народниот театар во Белград со „Севилскиот берберин“

Националната опера и балет гостува во Народниот театар во Белград со „Севилскиот берберин“

Белград, 29 март 2023 (МИА) - Ансамблот на Националната опера и балет на Република Северна Македонија на 1 апр...

Србија и Унгарија ќе испратат покана до Северна Македонија и земјите од регионот да се приклучат кон изградба на брза железница

Србија и Унгарија ќе испратат покана до Северна Македонија и земјите од регионот да се приклучат кон...

Белград, 28 март 2023 (МИА) –Српскиот министер за градежништво, транспорт и инфраструктура, Горан Весиќ, во Бу...

На 4 април Белград и Приштина го продолжуваат дијалогот за спроведување на договорот

На 4 април Белград и Приштина го продолжуваат дијалогот за спроведување на договорот

Белград, 28 март 2023 (МИА) - Во вторник, 4 април, во Брисел продолжува техничкио...

Image