• среда, 17 јули 2024
Американскиот натпревар во јадење хот-дог има нов шампион

Американскиот натпревар во јадење хот-дог има нов шампион

Њујорк, 5 јyли 2024 (МИА) - Американскиот натпревар во јадење хот-дог во Њујорк има нов шампион. Пат...

Американскиот натпревар во јадење хотдози во живо на Нетфликс

Американскиот натпревар во јадење хотдози во живо на Нетфликс

Лос Анџелес, 13 јyни 2024 (МИА) - Американскиот натпреварувач во јадење хотдози, Џои Честнат повторн...

Милевски: Може да напредуваме преку натпревари со поквалитетни противници од нас

Милевски: Може да напредуваме преку натпревари со поквалитетни противници од нас

Храдец Кралове, 9 јуни 2024 (МИА) - Селекторот на македонската фудбалска репрезентација, Благоја Мил...

Меѓуопштински натпревар во прва помош за учениците од училиштата во Ѓорче Петров

Меѓуопштински натпревар во прва помош за учениците од училиштата во Ѓорче Петров

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Во реонскиот парк во Ѓорче Петров денеска п...

Натпревар во прецизно слетување со едрилица

Натпревар во прецизно слетување со едрилица

Скопје, 24 мај 2024 (МИА) – На Спортскиот аеродром Скопје, денеска со почеток од 12:00 часот, како и...

Натпревар по прва помош во Пехчево

Натпревар по прва помош во Пехчево

Пехчево, 29 април 2024 (МИА) - Во организација на Општинската организац...

Најубаво куче на светот е авганистански 'рт што доаѓа од Чиле

Најубаво куче на светот е авганистански 'рт што доаѓа од Чиле

Загреб, 29 април 2024 (МИА) - Годинашното Светско шоу за кучиња на Саемот во Загреб, Хрватска,...

На ФЕИТ финале на натпреварот по роботика, aвтоматика, електроника и ВИ - RoboMac 2024

На ФЕИТ финале на натпреварот по роботика, aвтоматика, електроника и ВИ - RoboMac 2024

Скопје, 27 април 2024 (МИА) – Финалето на натпреварот по роботика, aвтоматика, електроника и вештачк...

Се одржа Меѓународниот натпревар за сирени во Шангај

Се одржа Меѓународниот натпревар за сирени во Шангај

Шангај, 24 април 2024 (МИА) - Подводниот визуелен спектакл „Мермејд опен“ (Mermaid Open), п...

Повеќе од 110 ученици на натпревар „Креативноста на дело на идните фризери”

Повеќе од 110 ученици на натпревар „Креативноста на дело на идните фризери”

Скопје, 21 април 2024 (МИА) - Во Младинскиот културен Центар во Скопје денеска ќе се одржи натпревар...

Во Охрид задутре 50 традиционален Општински натпревар по прва помош

Во Охрид задутре 50 традиционален Општински натпревар по прва помош

Охрид, 11 април 2024 (МИА) – Во рамки на своите активности и јавни овластувања во делот на првата по...

Повреден полицаец со пиритехничко средство по ракометен натпревар во Кавадарци

Повреден полицаец со пиритехничко средство по ракометен натпревар во Кавадарци

Кавадарци, 7 април 2024 (МИА) - Полицаец бил повреден со пиритехнчко ср...

Регионален натпревар за спортисти со интелектуална попреченост, млади за инклузија, еднаквост и доверба

Регионален натпревар за спортисти со интелектуална попреченост, млади за инклузија, еднаквост и доверба

Скопје, 5 април 2024 (МИА) – Зајакнување на меѓукултурниот дијалог, инклузијата и родовата еднаквост...

Државно првенство во џудо и џиу џица во општина Илинден

Државно првенство во џудо и џиу џица во општина Илинден

СООПШТЕНИЕ Скопје, 30 март 2024 Во Општина Илинден, денес е центаро...

Натпревар и завршна конференција за финансиска писменост за млади претприемачи

Натпревар и завршна конференција за финансиска писменост за млади претприемачи

Скопје, 15 март 2024 (МИА) - Во просториите на Универзитетот „Св.Апосто...

Image

Остани поврзан