• среда, 22 мај 2024
Маричиќ - Бомгартнер: Продолжува поддршката од Франција за евроинтеграцијата на државата

Маричиќ - Бомгартнер: Продолжува поддршката од Франција за евроинтеграцијата на државата

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Првиот заменик претседател во Техничката влада задолжен за европски праш...

Маричиќ од Котор: Европеизацијата на државата со Планот за раст мора да продолжи за просперитет на секој граѓанин

Маричиќ од Котор: Европеизацијата на државата со Планот за раст мора да продолжи за просперитет на секој граѓанин

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Како носечки ресори во Владата на Северна Македонија за Планот за раст,...

Маричиќ на регионален министерски состанок за Планот за раст и регионален лидерски самит на Западен Балкан во Црна Гора

Маричиќ на регионален министерски состанок за Планот за раст и регионален лидерски самит на Западен Балкан во Црна Гора

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Првиот заменик-претседател на Владата за европски прашања Бојан Маричиќ...

Маричиќ: Европската интеграција на Северна Македонија е важен стратешки план и приоритет за државата и за сите граѓани во неа

Маричиќ: Европската интеграција на Северна Македонија е важен стратешки план и приоритет за државата и за сите граѓани во неа

Скопје, 13 мај 2024 (МИА) - Првиот заменик претседател на Владата за европски прашања Бојан Маричиќ...

Маричиќ: Го честитам успехот на победниците, ќе се вложам во реформите во СДСМ

Маричиќ: Го честитам успехот на победниците, ќе се вложам во реформите во СДСМ

Скопје, 9 мај 2024 (МИА) - Македонските гласачи синоќа избраа претседателка на државата и 120 пратен...

Маричиќ за Денот на македонскиот јазик: Идентитетот е потврден и признаен како автентичен меѓу европските идентитети

Маричиќ за Денот на македонскиот јазик: Идентитетот е потврден и признаен како автентичен меѓу европските идентитети

Скопје, 5 мај 2024 Секретарот за меѓународна соработка на СДСМ Бојан Маричиќ во својата изја...

Маричиќ: Граѓаните ќе одлучат кој ќе биде власт, а кој опозиција во Собранието

Маричиќ: Граѓаните ќе одлучат кој ќе биде власт, а кој опозиција во Собранието

Скопје, 4 мај 2024 (МИА) - СДСМ ќе биде силна партија во Собранието, а кој ќе биде власт и кој опози...

Маричиќ:  27 април е силна причина да се исправиме пред налетот на старо-новиот режим

Маричиќ: 27 април е силна причина да се исправиме пред налетот на старо-новиот режим

Скопје, 27 април 2024  „Денеска се сеќаваме на крвавиот четврток во Собранието кога во...

Маричиќ: До крајот на месецот конечната верзија на реформската агенда до ЕК, првата исплата на средства од Планот за раст во септември

Маричиќ: До крајот на месецот конечната верзија на реформската агенда до ЕК, првата исплата на средства од Планот за раст во септември

Скопје, 26 април 2024 (МИА) - Имаме сериозна намера и подготвени сме да ги извлечеме најдобрите прид...

Маричиќ: На 8 мај ќе имаме силен СДСМ, кој ќе се спротивстави на националистичкиот и популистички виор што ни се заканува

Маричиќ: На 8 мај ќе имаме силен СДСМ, кој ќе се спротивстави на националистичкиот и популистички виор што ни се заканува

Скопје, 26 април 2024 (МИА) - Ги прифаќаме резултатите какви што се и ги разбираме како многу сриозн...

Маричиќ: Гласот за Пендаровски е глас за големиот бран за победа на европска Македонија

Маричиќ: Гласот за Пендаровски е глас за големиот бран за победа на европска Македонија

Скопје, 22 април 2024  „Гласот за бројот еден на гласачкото ливче е гаранција дека Маке...

Маричиќ: Нашата свест за одржливост и грижа за околината е вредност на сите вработени во Секретаријатот за европски прашања

Маричиќ: Нашата свест за одржливост и грижа за околината е вредност на сите вработени во Секретаријатот за европски прашања

Скопје, 22 април 2024 Денес, на покана на вицепремиерот Маричиќ, вработените во Секретаријат...

Карапејовски до Маричиќ: Со ова раководство нема да можеме да соработуваме и да коалицираме, во кампањата терминот „европски

Карапејовски до Маричиќ: Со ова раководство нема да можеме да соработуваме и да коалицираме, во кампањата терминот „европски" се монополизира

Скопје, 20 април 2024 (МИА) - Денеска на Бојан Маричиќ од СДСМ му ја да...

Маричиќ: Образовните програми и мобилност обезбедени од ЕУ вложуваат во нашите млади

Маричиќ: Образовните програми и мобилност обезбедени од ЕУ вложуваат во нашите млади

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Првиот вицепремиер задолжен за европски п...

Маричиќ: Вмрежувањето со врсниците дава дополнителна мотивација за европеизација

Маричиќ: Вмрежувањето со врсниците дава дополнителна мотивација за европеизација

Скопје, 17 април 2024  Првиот заменик претседател на Владата задолжен за европски праша...

Image

Остани поврзан