• среда, 17 јули 2024
Улично дефиле и претстава „Сонот на Ерберт“ за финале на прославата 50 години јубилеј на Францускиот институт

Улично дефиле и претстава „Сонот на Ерберт“ за финале на прославата 50 години јубилеј на Францускиот институт

Скопје, 28 јуни 2024 (МИА) - Прославата на 50-годишнината од постоењето на Францускиот институт во С...

Гала филмска вечер „Кан во Скопје“ на Францускиот институт

Гала филмска вечер „Кан во Скопје“ на Францускиот институт

Скопје, 5 јуни 2024 (МИА) - Францускиот институт во Скопје и Скопје сити мол вечер организираат гала...

Бештел: Со иновативни активности и содржини Францускиот институт подготвен за предизвиците на дигиталната ера

Бештел: Со иновативни активности и содржини Францускиот институт подготвен за предизвиците на дигиталната ера

Скопје, 19 мај 2024 (МИА) - Францускиот институт е најстарата странска институција која што е присут...

Дигитална поставка „Livelyyy“ на францускиот уметник Гијомит

Дигитална поставка „Livelyyy“ на францускиот уметник Гијомит

Скпје, 18 мај 2024 (МИА) - Ексклузивна дигитална поставка „Livelyyy“ на францускиот уметник Гијомит...

Танцова претстава, филмска претпремиера, изложби за 50 години јубилеј на Францускиот институт во Скопје

Танцова претстава, филмска претпремиера, изложби за 50 години јубилеј на Францускиот институт во Скопје

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Францускиот институт во Скопје годинава сла...

Отворање на третото продолжение од циклусот изложби „Париски рефлексии“

Отворање на третото продолжение од циклусот изложби „Париски рефлексии“

Скопје, 22 март 2024 (МИА) - Во галеријата Чифте амам денеска ќе биде о...

Во кино Милениум проекција на „Страста на Доден Буфан“ во знак на отворање на Месецот на Франкофонијата

Во кино Милениум проекција на „Страста на Доден Буфан“ во знак на отворање на Месецот на Франкофонијата

Скопје, 1 март 2024 (МИА) – Во знак на отворање на Месецот на Франкофонијата вечер со почеток од 20...

Град Скопје со нова паралелка на француски јазик во СУГС „Георги Димитров“

Град Скопје со нова паралелка на француски јазик во СУГС „Георги Димитров“

Скопје, 16 октомври 2023 (МИА) - Градоначалничката на Град Скопје, заедно со претставници од Францус...

Месецот на Франкофонијата започна со гала прикажување на филмот „Со полно работно време”

Месецот на Франкофонијата започна со гала прикажување на филмот „Со полно работно време”

Скопје, 3 март 2023 (МИА) - Францускиот институт во Скопје и Амбасадата на Франциј...

Предавање „Цензурата во филмот“ во Францускиот институт во Скопје

Предавање „Цензурата во филмот“ во Францускиот институт во Скопје

Скопје, 27 септември 2022 (МИА) - Предавање на тема „Цензурата во филмот“ денеска ќе се одржи во Францу...

Image

Остани поврзан