• вторник, 18 јуни 2024
Шидер: На изборите во Србија не се почитуваа препораките на мисијата на ОДИХР

Шидер: На изборите во Србија не се почитуваа препораките на мисијата на ОДИХР

Белград, 5 јуни 2024 (МИА) - Андреас Шидер, главниот кандидат на Социјалдемократската партија на Авс...

Брнабиќ ќе бара од ОДИХР дополнителни објаснувања за делот од извештајот за медиумите

Брнабиќ ќе бара од ОДИХР дополнителни објаснувања за делот од извештајот за медиумите

Белград, 4 јуни 2024 (МИА)- Претседателката на српскиот Парламент, Ана Брнабиќ, денеска изјави дека...

ОДИХР со над 300 набљудувачи на гласачките места низ земјава, заклучоците ќе ги соопшти утре 

ОДИХР со над 300 набљудувачи на гласачките места низ земјава, заклучоците ќе ги соопшти утре 

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Мисијата на ОДИХР за набљудување на изборите...

Во Србија отворена Мисијата на ОДИХР за набљудување на локалните избори на 2 јуни

Во Србија отворена Мисијата на ОДИХР за набљудување на локалните избори на 2 јуни

Белград, 30 април 2024 (МИА) - Канцеларијата на ОБСЕ за демократски институции и човекови права (ОДИ...

Мисијата на ОДИХР има повеќе од 200 набљудувачи на изборите, првичните резултати ќе ги презентира утре

Мисијата на ОДИХР има повеќе од 200 набљудувачи на изборите, првичните резултати ќе ги презентира утре

Скопје, 24 април 2024 (МИА) - По посета на две избирачки места претплад...

Мекачи: Предвидена е набљудувачка мисија за белградските избори

Мекачи: Предвидена е набљудувачка мисија за белградските избори

Белград, 18 април 2024 (МИА) - Директорот на Канцеларијата на ОБСЕ за демократски институции и човек...

ОДИХР за изборите во Србија: За нови избори треба да се применат постојните и новите препораки, да се изменат законите, да се спречи притисок врз гласачите

ОДИХР за изборите во Србија: За нови избори треба да се применат постојните и новите препораки, да се изменат законите, да се спречи притисок врз глас...

Белград, 27 февруари 2024 (МИА) - Пред новите избори треба да се спроведат постојните и новите препо...

ОДИХР бара покренување истрага за околностите на смртта на Навални

ОДИХР бара покренување истрага за околностите на смртта на Навални

Варшава, 16 февруари 2024 (МИА) - Смртта на рускиот опозициски лидер Алексеј Навални додека отслужув...

ОДИХР: Вториот круг од Локалните избори спроведен во натпреварувачки дух, но се регистрирани наводи за притисок врз гласачи

ОДИХР: Вториот круг од Локалните избори спроведен во натпреварувачки дух, но се регистрирани наводи за притисок врз гласачи

Скопје, 1 ноември 2021 (МИА) - Вториот круг од Локалните избори во Северна Македонија беше во натпревар...

ОДИХР: Локалните избори конкурентни со почитување на основните слободи, загрижуваат правните недостатоци

ОДИХР: Локалните избори конкурентни со почитување на основните слободи, загрижуваат правните недостатоци

Скопје, 18 октомври 2021 (МИА) – Локалните избори што се спроведоа вчера во Северна Македонија беа со н...

Мисијата на ОДИХР ќе ја соопшти прелиминарната оценка за локалните избори

Мисијата на ОДИХР ќе ја соопшти прелиминарната оценка за локалните избори

Скопје, 18 октомври 2021 (МИА) - Мисијата на ОДИХР денеска ќе ја соопшти прелиминарната оценка од набљу...

Image

Остани поврзан