• сабота, 03 јуни 2023

Марија Спасовска

Последно најавување: Thursday, 01 June 2023, 09:24 am

ДКСК: Бочварски за вработувањата на сопругата и нејзината сестра не ја информирал Комисијата

ДКСК: Бочварски за вработувањата на сопругата и нејзината сестра не ја информирал Комисијата

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) – Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) денеска констатираше дека при...

Бајрами: Употребата на европско знаменце е политичка корупција што ни се случува, ДКСК може само да укаже на слабостите

Бајрами: Употребата на европско знаменце е политичка корупција што ни се случува, ДКСК може само да...

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) нема никаква алатка в раце со...

Започнува проектот „Поддршка во спроведувањето на законодавството за управување со отпад и шемата за проширена одговорност на производителот“

Започнува проектот „Поддршка во спроведувањето на законодавството за управување со отпад и шемата за...

Скопје, 1 јуни 2023 (МИА) - Министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова денеска ќе го оз...

Тренчевска: Годинава три девојчиња биле цел на сексуална експлоатација

Тренчевска: Годинава три девојчиња биле цел на сексуална експлоатација

Скопје, 30 мај 2023 (МИА) - Во 2022 година, идентификувани се девет жртви на трговија со луѓе од кои осум женс...

Спасовски: МВР со посебно внимание пристапува кон случаите на трговија со луѓе

Спасовски: МВР со посебно внимание пристапува кон случаите на трговија со луѓе

Скопје, 30 мај 2023 (МИА) - За разлика од порано, денес, Република Северна Македонија е земја на крајна дестин...

Ковачевски: Ќе ги предложам сите потребни одлуки Северна Македонија да го продолжи својот пат кон ЕУ

Ковачевски: Ќе ги предложам сите потребни одлуки Северна Македонија да го продолжи својот пат кон ЕУ

Скопје, 29 мај 2023 (МИА) - Ќе ги предложам сите потребни одлуки Северна Македонија да го продолжи својот пат...

Петровска: Насилството не води никаде, верувам дека дијалогот меѓу Косово и Србија ќе продолжи

Петровска: Насилството не води никаде, верувам дека дијалогот меѓу Косово и Србија ќе продолжи

Скопје, 29 мај 2023 (МИА) - Министерката за одбрана Славјанка Петровска верува дека дијалогот меѓу Косово и Ср...

Заврши мултинационалната вежба „Брз одговор“ на Криволак, демонстрирана обединетост на НАТО

Заврши мултинационалната вежба „Брз одговор“ на Криволак, демонстрирана обединетост на НАТО

Скопје, 29 мај 2023 (МИА) - На Криволак денеска се изведе најголема мултинационална вежба „Брз одговор 23“ кој...

ИПА проект „Активација на ранливи групи на пазарот на трудот“ - преку советување и поддршка до вработување

ИПА проект „Активација на ранливи групи на пазарот на трудот“ - преку советување и поддршка до врабо...

Скопје, 26 мај 2023 (МИА) - Невработени лица од ранливите категории се таргетирани со специјалните програми на...

Крле: Пет години „Охрид Ултра-Треил“, вистински магнет за тркачи од сите делови на светот

Крле: Пет години „Охрид Ултра-Треил“, вистински магнет за тркачи од сите делови на светот

Скопје, 27 мај 2023 (МИА) - Ако пред 12 години планинското трчање беше екстремно тенка нишка на спорт кој беше...

Image