• вторник, 25 јуни 2024
Лекари ќе патролираат низ Скопје, Црвен крст со активности поради најавените горештини

Лекари ќе патролираат низ Скопје, Црвен крст со активности поради најавените горештини

Скопје, 19 јуни 2024 (МИА) - Поради најавените горештини, Црвениот крст на град Скопје информира дек...

ЈП „Лајка“: Со проектот „Унапредување на благосостојбата на животните преку волонтерство

ЈП „Лајка“: Со проектот „Унапредување на благосостојбата на животните преку волонтерство" до подобра средина за бездомните кучиња

Скопје, 17 јуни 2024 Изминатиот викенд во рамките на проектот „...

Со повеќе активности ќе се одбележи Денот на згрижувачките семејства

Со повеќе активности ќе се одбележи Денот на згрижувачките семејства

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Со повеќе промотивни активности низ градовите во државата, СОС Детското...

Македонско-српска лингвистичка средба - презентација на досегашните проекти и најава за нов прирачник

Македонско-српска лингвистичка средба - презентација на досегашните проекти и најава за нов прирачник

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Македонско-српска лингвистичка средба се одржа денеска во Скопје меѓу пр...

Дванаесетти ден од изборната кампања за претседателските избори

Дванаесетти ден од изборната кампања за претседателските избори

Скопје,  15 април 2024 (МИА) – Со презентација на програмите на ср...

Претседателските кандидати на митинзи и средби со граѓани во повеќе региони

Претседателските кандидати на митинзи и средби со граѓани во повеќе региони

Скопје, 12 април 2024 (МИА) -  Претседателските кандидати, денеска, на деветтиот ден од предизб...

Активности на ЈП „Комунална хигиена“ - Скопје во пресрет на празникот Рамазан Бајрам

Активности на ЈП „Комунална хигиена“ - Скопје во пресрет на празникот Рамазан Бајрам

Скопје, 9 април 2024  Во прес...

ОВККИПС со превентивни активности за превенција од корупција и за заштита на човековите права

ОВККИПС со превентивни активности за превенција од корупција и за заштита на човековите права

Скопје, 8 април 2024 (МИА) - На граничните премини Долно Блаце, Табановце и Меѓународен аеродром Ско...

Европска иднина и заложби за сите граѓани - ветувања од претседателските кандидати на стартот на кампањата

Европска иднина и заложби за сите граѓани - ветувања од претседателските кандидати на стартот на кампањата

Скопје, 5 април 2024 (МИА) - Предизборната кампања за Претседателските...

Светски ден за подигнување на свесноста за аутизмот

Светски ден за подигнување на свесноста за аутизмот

Скопје, 2 април 2024 (МИА) - Здружението „Сина светулка“ денеска, со повеќе активности, се вклучува...

Почнаа активностите за поставување подземни контејнери во Штип

Почнаа активностите за поставување подземни контејнери во Штип

Штип, 23 март 2024 (МИА) - На две локации во централното градско подрачје во тек се подготовки за по...

Еко активности за Денот на пролетта во Македонска Каменица и Берово

Еко активности за Денот на пролетта во Македонска Каменица и Берово

Македонска Каменица, 21 март 2024 (МИА) - Во општините Македонска Каменица и Берово денеска беа реал...

ЕУ иницира активности за зајакнување на својата дигитална инфраструктура 

ЕУ иницира активности за зајакнување на својата дигитална инфраструктура 

Брисел, 21 февруари 2024 (МИА) - Европската комисија денеска презентираше збир на можни активности з...

Реконструкцијата на Универзалната сала е во две фази, се очекува да биде завршена во 2026 година

Реконструкцијата на Универзалната сала е во две фази, се очекува да биде завршена во 2026 година

Скопје, 21 февруари 2024 (МИА) - Почнаа градежните работи на објектот Универзална сала во Скопје. Ре...

ГРОМ: ГРОМ со чудење ги гледа настапите и активностите на новиот министер за внатрешни работи Панче Тошковски

ГРОМ: ГРОМ со чудење ги гледа настапите и активностите на новиот министер за внатрешни работи Панче Тошковски

Скопје, 13 февруари 2024   Почитувани, Граѓанската опција за Македонија...

Image

Остани поврзан