• среда, 19 јуни 2024
Потпишан Кодексот за фер и демократски парламентарни избори

Потпишан Кодексот за фер и демократски парламентарни избори

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Претставници на политичките партии и коалиции, денеска, во Кристалната...

Потпишување Кодекс за фер и демократски парламентрани избори (во живо)

Потпишување Кодекс за фер и демократски парламентрани избори (во живо)

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Претставници на подносителите на листи за кандидати за пратеници во Со...

ИЗБОРИ 2024: Професионално, непристрасно и избалансирано

ИЗБОРИ 2024: Професионално, непристрасно и избалансирано

Скопје, 17 април 2024 (МИА) – Медиумската информативна агенција - МИА в...

Европските партии потпишаа Кодекс на однесување на Евроизборите

Европските партии потпишаа Кодекс на однесување на Евроизборите

Брисел, 9 април 2024 (МИА) – Девет европски политички партии денеска во присуство на потпретседателк...

Претседателските кандидати ќе го потпишат Кодексот за фер и демократски избори

Претседателските кандидати ќе го потпишат Кодексот за фер и демократски избори

Скопје, 2 април 2024 (МИА) - Кандидатите за претседател на државата денеска во Државната изборна ком...

Штипското музичко училиште донесе одлука за училишни униформи и кодекс на облекување

Штипското музичко училиште донесе одлука за училишни униформи и кодекс на облекување

Штип, 28 февруари 2024 (МИА) - Државниот музички училиштен центар (ДМУЦ) „Сергеј Михајлов“ воведе ко...

Г7 усогласи принципи и Кодекс на однесување за вештачката интелигенција 

Г7 усогласи принципи и Кодекс на однесување за вештачката интелигенција 

Брисел, 30 октомври 2023 (МИА) - Ми претставува задоволство што можам да го поздравувам денешниот до...

ЕК иницира анкета за глобалните предлог-принципи за безбедност и доверливост на вештачката интелигенција  

ЕК иницира анкета за глобалните предлог-принципи за безбедност и доверливост на вештачката интелигенција  

Брисел, 14 октомври 2023 (МИА) – Европската комисијата иницираше анкета за Предлогот на меѓународни...

Промоција на Кодексот за однесување во онлајн просторот за време на изборни процеси и референдуми (во живо)

Промоција на Кодексот за однесување во онлајн просторот за време на изборни процеси и референдуми (во живо)

Скопје, 12 октомври 2023 (МИА) - Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги во коорганизац...

Потпишан Кодекс за фер и демократски избори за Совет на Општина Тетово

Потпишан Кодекс за фер и демократски избори за Совет на Општина Тетово

Тетово, 29 јули 2022 (МИА) - Општинската изборна комисија (ОИК) Тетово денеска ги повика учесниците на...

Антикорупциската комисија со иницијатива до премиерот за одговорност за етичко однесување за владини членови

Антикорупциската комисија со иницијатива до премиерот за одговорност за етичко однесување за владини членови

Скопје, 14 јануари 2022 (МИА) – Антикорупциската комисија на денешната седница констатираше дека избран...

Почнува примената на новиот Кодекс за корпоративно управување на котираните друштва на Берзата

Почнува примената на новиот Кодекс за корпоративно управување на котираните друштва на Берзата

Скопје, 26 октомври 2021 (МИА) - Во рамки на зеднички проект на Македонската берза и Комисијата за харт...

Кандидатите за градоначалник на Центар Жупа го потпишаа кодекс за фер  и демократски избори, но не се сретнаа

Кандидатите за градоначалник на Центар Жупа го потпишаа кодекс за фер и демократски избори, но не се сретнаа

Дебар, 26 септември 2021 (МИА) – Врз основа на Изборниот законик, а во организација на Општинската избо...

Тројца кандидати за градоначалник на Општина Желино се потпишаа на Кодексот за фер и демократски избори

Тројца кандидати за градоначалник на Општина Желино се потпишаа на Кодексот за фер и демократски избори

Тетово, 26 септевмри 2021 (МИА) - Во просториите на Општина Желино тројца од четворицата кандидати за г...

Кандидатите за градоначалник на Охрид го потпишаа Кодексот за фер и демократски избори

Кандидатите за градоначалник на Охрид го потпишаа Кодексот за фер и демократски избори

Охрид, 26 септември 2021 (МИА) – Кандидатите за градоначалник на Охрид денеска го потпишаа Кодексот за...

Image

Остани поврзан