• понеделник, 17 јуни 2024
Ванковска: Однапред прогласување на трката за готова го сметам за преурането

Ванковска: Однапред прогласување на трката за готова го сметам за преурането

Скопје, 24 април 2024 (МИА) - Кандидатот за претседател на државата предложен од Левица, Билјана Ван...

Ванковска: Да го вратиме достоинството и да ги промениме нештата

Ванковска: Да го вратиме достоинството и да ги промениме нештата

Скопје, 21 април 2024 (МИА) - Претседателскиот кандидат на „Левица“, Билјана Ванковска денеска во Ск...

Продолжуваат кампањите за претстојните претседателски и парламентарни избори

Продолжуваат кампањите за претстојните претседателски и парламентарни избори

Скопје, 21 април 2024 (МИА) – Продолжуваат кампањите за претстојните претседателски и парламентарни...

Ванковска  од Битола: Ние припаѓаме на Европа, но не и на Европската унија

Ванковска од Битола: Ние припаѓаме на Европа, но не и на Европската унија

Скопје, 20 април 2024   Вечерва претседателскиот кандидат на Левица, Билјана Ва...

Ванковска од Велес: Левица не бара реформа, туку радикална промена

Ванковска од Велес: Левица не бара реформа, туку радикална промена

Велес,18 април 2024 (МИА) - Претседателскиот кандидат на Левица, Билјана Ванковска вечерва ја претст...

Ванковска: Срам за предизборниот процес е отсуството на соочување на кандидатите за претседател

Ванковска: Срам за предизборниот процес е отсуството на соочување на кандидатите за претседател

Кочани, 16 април 2024 (МИА) – На непосредните средби што ги имам со гра...

Ванковска ја претстави изборната програма пред граѓаните на скопските општини Центар и Кисела Вода

Ванковска ја претстави изборната програма пред граѓаните на скопските општини Центар и Кисела Вода

Скопје, 15 април 2024 (МИА) - Го добивме известувањето од Владата за денот на гласањето, кој е слобо...

Ванковска: Сакам да бидам претседател на сите граѓани, нема веќе делење

Ванковска: Сакам да бидам претседател на сите граѓани, нема веќе делење

Кавадарци, 14 април 2024 (МИА) - Мојата противкандидатка е постојано фа...

Ванковска од Струга: Мора да свртиме нов лист за заедничко добро, државата постои за граѓаните, а не обратно

Ванковска од Струга: Мора да свртиме нов лист за заедничко добро, државата постои за граѓаните, а не обратно

Струга, 13 април 2024 (МИА) - Мора да свртиме нов лист за заедничко добро, без оглед кои сме, што см...

Поддршка за претседателската кандидатура на Ванковска од професорот и директор на ТФФ, Јан Оберг

Поддршка за претседателската кандидатура на Ванковска од професорот и директор на ТФФ, Јан Оберг

Скопје, 13 април 2024  Светски познатиот професор Јан Оберг е угледен мировен истражува...

Став на Ванковска за медиумското соочување на претседателските кандидати 

Став на Ванковска за медиумското соочување на претседателските кандидати 

Скопје, 13 април 2024  Уште еднаш да потсетам на апсурдноста на изборната трка за претс...

Ванковска: Алтернативи има - сами си ги сечеме можностите

Ванковска: Алтернативи има - сами си ги сечеме можностите

Скопје, 12 април 2024 Интегрален дел од интервјуто на кандидатот за претседател на Левица –...

Ванковска: Да не бидеме потстанари во сопствената татковина

Ванковска: Да не бидеме потстанари во сопствената татковина

10 април 2024  -Да не бидеме потстанари во сопствената татковина. Да си ја вратиме Маке...

Ванковска: Ако сакаме достоинство на овие избори немаме право на грешка 

Ванковска: Ако сакаме достоинство на овие избори немаме право на грешка 

Скопје, 10 април 2024 Кандидатката за претседател на Левица, Билјана Ванковска и кандидатите...

Ванковска: Конечно да почнеме да дишеме слободно како слободна држава, да си ја земеме судбината во свои раце

Ванковска: Конечно да почнеме да дишеме слободно како слободна држава, да си ја земеме судбината во свои раце

Неготино, 9 април 2024 (МИА) - Левица е партија од народот, за народот. Ги знам сите проблеми на мој...

Image

Остани поврзан