• сабота, 10 јуни 2023

Тони Ајтовски, Кочани

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Општина Зрновци ќе гради пречистителна станица за отпадни води во село Видовиште

Општина Зрновци ќе гради пречистителна станица за отпадни води во село Видовиште

Кочани, 9 јуни 2023 (МИА) – Општина Зрновци наскоро ќе почне со реализација на проектот за изградба на станица...

Мицкоски и Папазов извршија увид на реконструкцијата на улица во центарот на Кочани

Мицкоски и Папазов извршија увид на реконструкцијата на улица во центарот на Кочани

Кочани, 8 јуни 2023 (МИА) - Во рамки на активноста „Ова е Македонија за сите“ што ја спроведува ВМРО-ДПМН...

Заврши сеидбата на оризот во Кочанско на планираните 3.500 хектари

Заврши сеидбата на оризот во Кочанско на планираните 3.500 хектари

Кочани, 8 јуни 2023 (МИА) – Планот за сеидба на оризот во Кочанско е реализиран во целост и со главната земјод...

Во Кочанско првпат се прска од дрон против плевелите во оризовите ниви

Во Кочанско првпат се прска од дрон против плевелите во оризовите ниви

Кочани, 7 јуни 2023 (МИА) – Земјоделците од атарот на кочанското село Новоселани денеска првпат користеа дрон...

Во Кочани се одржа 13. републичка ревија на песни, музика и игри на Сојузот на здруженија на пензионери

Во Кочани се одржа 13. републичка ревија на песни, музика и игри на Сојузот на здруженија на пензион...

Кочани, 6 јуни 2023 (МИА) – Здружението на пензионери од Кочани денеска беше дома...

Со грант од Словенија ќе се постават две фотоволтаични централи во КЈП „Водовод“ - Кочани

Со грант од Словенија ќе се постават две фотоволтаични централи во КЈП „Водовод“ - Кочани

Кочани, 5 јуни 2023 (МИА) – Општина Кочани и КЈП „Водовод“ обезбедија финансиска помош од Република Словенија,...

Општина Зрновци го подобрува водоснабдувањето во селата Мородвис и Видовиште

Општина Зрновци го подобрува водоснабдувањето во селата Мородвис и Видовиште

Кочани, 3 јуни 2023 (МИА) – Општина Зрновци реализира инфраструктурни зафати со кои значително ќе го подобри с...

Во Кочани се одржа регионална информативна обука за третата Програма за прекугранична соработка со Бугарија

Во Кочани се одржа регионална информативна обука за третата Програма за прекугранична соработка со Б...

Кочани, 1 јуни 2023 (МИА) – Центарот за развој на Источниот плански регион денеска во Кочани организираше инфо...

Во Кочани се одржа 48. Детски поетски фестивал „Мајски цвет“

Во Кочани се одржа 48. Детски поетски фестивал „Мајски цвет“

Кочани, 31 мај 2023 (МИА) – Дваесет и четири млади автори од поетски клубови во основните училишта и општински...

Обука за финансирање на бизнисот на жените претприемачи во Кочани

Обука за финансирање на бизнисот на жените претприемачи во Кочани

Кочани, 30 мај 2023 (МИА) – Здружението на бизнис жени денеска во Кочани реализираше обука за жени претприемач...

На 60. Драмски аматерски фестивал гран-при за претставата „Тунел“ на театарската група „Годо“ од Кочани

На 60. Драмски аматерски фестивал гран-при за претставата „Тунел“ на театарската група „Годо“ од Коч...

Кочани, 28 мај 2023 (МИА) – Со прогласувањето на најдобрите поединци и театарски групи и со доделувањето на на...

Над 150 натпреварувачи на меморијалната урбано-ридска трка „Васе Ангелов“ во општина Зрновци

Над 150 натпреварувачи на меморијалната урбано-ридска трка „Васе Ангелов“ во општина Зрновци

Кочани, 28 мај 2023 (МИА) - Општина Зрновци и Локалниот совет на млади денеска беа организатори на втората мем...

Image