• вторник, 25 јуни 2024
Истражување: Нелегалните дроги и проституцијата генерираа 4,5 милијарди евра за холандската економија во 2021 година

Истражување: Нелегалните дроги и проституцијата генерираа 4,5 милијарди евра за холандската економија во 2021 година

Амстердам, 27 мај 2024 (МИА) - Шверцот со дрога, илегалната проституција и шверцот со тутун генерира...

Во Колумбија формиран Директорат за жени со платена сексуална работа

Во Колумбија формиран Директорат за жени со платена сексуална работа

Богота, 11 април 2024 (МИА) – Во Колумбија е формирано одделение за заштита на правата на сексуалнит...

Акциска контрола на подрачјето на Битола, прекршоци за проституција и за пријавување на живеалиште

Акциска контрола на подрачјето на Битола, прекршоци за проституција и за пријавување на живеалиште

Скопје, 17 септември 2023 (МИА) - Констатирани се прекршоци за проституција и за пријавување живеали...

Европратениците предлагаат кривично гонење на корисниците на сексуални услуги 

Европратениците предлагаат кривично гонење на корисниците на сексуални услуги 

Брисел, 14 септември 2023 (МИА) – Европскиот парламент денеска со 234 гласа „за“, 175 „против“ и 122...

Велешанец осомничен дека ја наведувал на проституција неговата сопруга

Велешанец осомничен дека ја наведувал на проституција неговата сопруга

Скопје, 16 февруари 2023 (МИА) - Основното јавно обвинителство Кавадарци поведе постапка против 45-г...

Свештеник кој поттикнувал проституција осуден на седум години затвор

Свештеник кој поттикнувал проституција осуден на седум години затвор

Рим, 22 октомври 2020 (МИА) - Итали...

Брисел ја забранува проституцијата поради коронавирусот

Брисел ја забранува проституцијата поради коронавирусот

Брисел, 29 септември 2020 (МИА) - Г...

Image

Остани поврзан