• четврток, 30 мај 2024
Амбасадорот Гир ја отвори Европската куќа во Струга

Амбасадорот Гир ја отвори Европската куќа во Струга

Струга, 30 мај 2024 (МИА) – Евроамбасадорот Дејвид Гир денеска прусуствуваше на отворањето на Европс...

„Европската куќа“ во Струмица одбележа три години од постоењето

„Европската куќа“ во Струмица одбележа три години од постоењето

Струмица, 20 февруари 2024 (МИА) - „Европската куќа“ (EU house) во Струмица денеска одбележа три год...

За три години Европска куќа во Крива Паланка реализирала над 500 настани за младите од регионот

За три години Европска куќа во Крива Паланка реализирала над 500 настани за младите од регионот

Крива Паланка, 19 февруари 2024 (МИА) - Целта на постоење на една Европска куќа во заедницата е млад...

Mлади од Крива Паланка во подготовки за финалното претставување во музичкото шоу „Ритамот на Европа

Mлади од Крива Паланка во подготовки за финалното претставување во музичкото шоу „Ритамот на Европа" 

Крива Паланка, 16 декември 2023 (МИА) - Во рамки на програмските активности за поддршка на млади тал...

Во Европската куќа Велес презентиран нацрт проектот за поставување вендинг машини за селекција на лименки и пластични шишиња

Во Европската куќа Велес презентиран нацрт проектот за поставување вендинг машини за селекција на лименки и пластични шишиња

Велес, 7 декември 2023 (МИА) - Од страна на стручен консултант, попладнево во Европската куќа во Вел...

Популацијата на балкански рис е стабилна, но, се соочува со одредени закани

Популацијата на балкански рис е стабилна, но, се соочува со одредени закани

Скопје, 21 септември 2023 (МИА) - Популацијата на балканскиот рис е дос...

Европската куќа во Крива Паланка ги прослави автентичноста и иновативноста на младите

Европската куќа во Крива Паланка ги прослави автентичноста и иновативноста на младите

Крива Паланка, 12 август 2023 (МИА) - Меѓународниот ден на младите, 12 август , Европската куќа во К...

Во Европската куќа на млади во Велес се одржа музичка работилница за лица со попреченост

Во Европската куќа на млади во Велес се одржа музичка работилница за лица со попреченост

Велес,10 август 2023 (МИА) - „Beyond Labels“ e музичка работилница која денеска се одржа во Европска...

Mладинскиот центар од Велес се вклучи на настанот „Идентификувај-Инспирирај-делувај“

Mладинскиот центар од Велес се вклучи на настанот „Идентификувај-Инспирирај-делувај“

Велес, 25 јули 2023 (МИА) - Членови на Младинскиот центар од Велес во просториите на Европската куќа...

Потпишан договор за изградба на Европска куќа во Струга

Потпишан договор за изградба на Европска куќа во Струга

Струга, 15 јуни 2023 (МИА) - За околу четири месеци Струга ќе добие Европска куќа лоцирана во постое...

Младински дискусии во Валандово поврзани со „Денот на Европа 2023“

Младински дискусии во Валандово поврзани со „Денот на Европа 2023“

Скопје, 2 јуни 2023 (МИА) - Нова сесија од серијата дискусии поврзани со „Денот на Европа 2023“ посв...

Отворена Европска куќа и во Битола, стартуваа свеченостите за Денот на Европа

Отворена Европска куќа и во Битола, стартуваа свеченостите за Денот на Европа

Битола, 6 мај 2023 (МИА) - Евроамбасадорот Дејвид Гир и градоначалникот Тони Коњановски во присуство...

Дејвид Гир: Европска Куќа во Битола за младите како идни граѓани на ЕУ

Дејвид Гир: Европска Куќа во Битола за младите како идни граѓани на ЕУ

Битола, 27 февруари 2023 (МИА) - Евроамба...

За две години во Европската куќа Крива Паланка организирани 350 настани со учество на над 8500 луѓе

За две години во Европската куќа Крива Паланка организирани 350 настани со учество на над 8500 луѓе

Крива Паланка, 16 февруари 2023 (МИА) –...

Изложба на студенти на ФЛУ во Куќата-музеј на Личеноски по повод третиот роденден на Европската куќа

Изложба на студенти на ФЛУ во Куќата-музеј на Личеноски по повод третиот роденден на Европската куќа

Скопје, 9 ноември 2022 (МИА) - Во рамки на одбележување на третата годишнина од своето отворање, Европс...

Image

Остани поврзан