• сабота, 10 јуни 2023

Марјан Танушевски, Битола

Последно најавување: Thursday, 01 January 1970, 01:00 am

Туторска настава по македонски и англиски јазик за ученици Роми во Битола

Туторска настава по македонски и англиски јазик за ученици Роми во Битола

Битола, 9 јуни 2023 (МИА) - Во основното училиште „Ѓорги Сугарев“-Битола се изведува туторска настава за 70 уч...

Во Битола промовирани можности за вработување во Словенија

Во Битола промовирани можности за вработување во Словенија

Битола, 8 јуни 2023 (МИА) - Заводот за вработување на Република Словенија и словенечката амбасада во земјава,...

„Пијанофест“ – меѓународен пијано натпревар во Битола

„Пијанофест“ – меѓународен пијано натпревар во Битола

Битола, 8 јуни 2023 (МИА) - Во Битола пристигнаа 120 натпреварувачи од Србија, Албанија, Ерменија, Косово, Пол...

Општина Битола и Таскфорс БПО ДОО со заеднички влог во КК „Пелистер“

Општина Битола и Таскфорс БПО ДОО со заеднички влог во КК „Пелистер“

Битола, 7 јуни 2023 (МИА) - Кошаркарскиот клуб Пелистер чиј сопственик е Општина Битола, во наредните три коша...

Коњановски: Битолско културно лето почнува на 23 јуни

Коњановски: Битолско културно лето почнува на 23 јуни

Битола, 7 јуни 2023 (МИА) - Градоначалникот Тони Коњановски на прес-конференција во Општина Битола соопшти дек...

Во ОУ „Елпида Караманди“-Битола ќе биде отворен дневен престој за ученици

Во ОУ „Елпида Караманди“-Битола ќе биде отворен дневен престој за ученици

Битола, 7 јуни 2023 (МИА) - Градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски го посети основното училиште „Е...

НУ Центар за култура-Битола објави конкурс за монодрамски текст

НУ Центар за култура-Битола објави конкурс за монодрамски текст

Битола, 7 јуни 2023 (МИА) - Националната установа Центар за култура-Битола објави конкурс за монодрамски текст...

Во Битола презентиран проектот „Алтернативно туристичко патување“

Во Битола презентиран проектот „Алтернативно туристичко патување“

Битола, 7 јуни 2023 (МИА) - Македонски и грчки експерти во соработка со Здружението за телесен инвалидитет-Бит...

Сто години средно економско училиште во Битола

Сто години средно економско училиште во Битола

Битола, 10 јуни 2023 (МИА) - Во учебната 1922-1923 година, во Битола почна со раб...

Битолскиот театар ќе учествува на театарски маратон во Сомбор

Битолскиот театар ќе учествува на театарски маратон во Сомбор

Битола, 6 јуни 2023 (МИА) - Актерите на битолскиот театар Викторија Степановска Јанкуловска и Никола Стефанов,...

ЈП „Стрежево“-Битола ја почнаа новата сезона за наводнување на земјоделските површини

ЈП „Стрежево“-Битола ја почнаа новата сезона за наводнување на земјоделските површини

Битола, 5 јуни 2023 (МИА) - ЈП „Стрежево“-Битола подготвени ја почнаа сезоната за наводнување на 20.200 хектар...

Во Битола оддадена почит на загинатите бранители во 2001 година кај Гајре

Во Битола оддадена почит на загинатите бранители во 2001 година кај Гајре

Битола, 5 јуни 2023 (МИА) - Општина Битола и Министерството за одбрана, регионално одделение за одбрана-Битола...

Image