• петок, 24 март 2023
Ковачевски: На сите институции во државата е да ја унапредат борбата против корупцијата

Ковачевски: На сите институции во државата е да ја унапредат борбата против корупцијата

Скопје, 23 мар...

Ковачевски: Ќе побараме одговор од МНР зошто нашата национална телевизија не се емитува во Бугарија

Ковачевски: Ќе побараме одговор од МНР зошто нашата национална телевизија не се емитува во Бугарија

Скопје, 23 март 2023 (МИА) - Премиерот Димитар Ковачевски денеска изјави дека ќе побара информација...

Ковачевски за МИА: Не сум дојден да убедувам некого за нешто, сите имаат одговорност за одлуките што се носат

Ковачевски за МИА: Не сум дојден да убедувам некого за нешто, сите имаат одговорност за одлуките што се носат

Охрид, 18 март 2023 (МИА)

Ковачевски за МИА: Дијалогот Белград-Приштина во Охрид е потврда дека земјава е фактор на стабилност на Балканот

Ковачевски за МИА: Дијалогот Белград-Приштина во Охрид е потврда дека земјава е фактор на стабилност на Балканот

Охрид, 17 март 2023 (МИА) – Дене...

Ковачевски: Дијалогот значи и отстапки, тешките одлуки се за подобра иднина

Ковачевски: Дијалогот значи и отстапки, тешките одлуки се за подобра иднина

Охрид, 18 март 2023 (МИА) - Ние сме политичари кои носат тешки, но државнички о...

Ковачевски ги пречека Борел и Вархеји: Европска поддршка за следниот исчекор во европските интеграции

Ковачевски ги пречека Борел и Вархеји: Европска поддршка за следниот исчекор во европските интеграции

Скопје, 17 март 2023 (МИА) -  Премиерот Димитар Ковачевски денеска во Скопје г...

Изјави на премиерот Ковачевски и градоначалникот на Центар, Герасимовски (во живо)

Изјави на премиерот Ковачевски и градоначалникот на Центар, Герасимовски (во живо)

Скопје, 3 март 2023 (МИА) - Изјави на пре...

Ковачевски: За моите објави на социјалните мрежи не е потрошен ниту денар од државниот буџет

Ковачевски: За моите објави на социјалните мрежи не е потрошен ниту денар од државниот буџет

Скопје, 28 февруари 2023 (МИА) - Ниту еден денар...

Ковачевски: 30 години Светска банка е стратешки партнер на земјата во остарување на развојните цели

Ковачевски: 30 години Светска банка е стратешки партнер на земјата во остарување на развојните цели

Скопје, 25 февруари 2023 (МИА) - Република Северна Македонија одбележа 30 години членство во Групаци...

Компаниите кои без објективни причини не ги намалуваат цените не треба да добиваат субвенционирана струја, смета Ковачевски

Компаниите кои без објективни причини не ги намалуваат цените не треба да добиваат субвенционирана струја, смета Ковачевски

Скопје, 24 февруари 2023 (МИА) - Сметам дека за компаниите кои не го почитуваат џентлеменскиот догов...

Ковачевски најавува средба со ЗНМ по реконструкцијата на Владата

Ковачевски најавува средба со ЗНМ по реконструкцијата на Владата

Скопје, 24 февруари...

Законот за здруженија на граѓани важи за сите здруженија, вели Ковачевски

Законот за здруженија на граѓани важи за сите здруженија, вели Ковачевски

Скопје, 24 февруари 2023 (МИА) – Законот за здруженија на граѓани не е само за еден тип на здружениј...

Ковачевски: Истрагата за дојавите за бомби дава првични податоци

Ковачевски: Истрагата за дојавите за бомби дава првични податоци

Скопје, 23 февруари 2023 (МИА) – Истрагата за дојавите за бомби, не можам да споде...

Ковачевски: Остануваме посветени на промовирање и заштита на јазичните права на сите наши граѓани

Ковачевски: Остануваме посветени на промовирање и заштита на јазичните права на сите наши граѓани

Скопје, 21 февруари 2022 (МИА) - Денес...

Поединци и групи не сакаат добри македонско-бугарски односи и членство на регионот во ЕУ, вели Ковачевски за МИА

Поединци и групи не сакаат добри македонско-бугарски односи и членство на регионот во ЕУ, вели Ковачевски за МИА

Image

Миа мрежа