• понеделник, 17 јуни 2024
Лани 878 303 тони создаден комунален отпад, 503 килограми по жител

Лани 878 303 тони создаден комунален отпад, 503 килограми по жител

Скопје, 22 април 2024 (МИА) - Вкупното количество на создаден комунален отпад во 2023 година во држа...

Народна банка: Годишен раст на зелените кредити за 29 проценти во 2023 година

Народна банка: Годишен раст на зелените кредити за 29 проценти во 2023 година

Скопје, 8 април 2024 (МИА) - Народната банка ги објави податоците за „зелените кредити“ за четвртиот...

Нето надворешниот долг на крајот на 2023 година изнесувал 4.458 милиони евра

Нето надворешниот долг на крајот на 2023 година изнесувал 4.458 милиони евра

Скопје, 29 март 2024 (МИА) - Нето надворешниот долг на крајот на минатата година изнесувал 4.458 мил...

Во 2023 година, украинската економија забележа раст од 5,3 отсто на годишно ниво

Во 2023 година, украинската економија забележа раст од 5,3 отсто на годишно ниво

Киев, 28 март 2024 (МИА) - Во 2023 година украинската економија забележа годишен раст од 5,3 отсто,...

Крива Паланка втора „Најеколошка општина за 2023“ во државата

Крива Паланка втора „Најеколошка општина за 2023“ во државата

Крива Паланка, 29 февруари 2024 (МИА) - Општина Крива Паланка освои втора награда на конкурсот за „Н...

Македонската Армија професионална во НАТО мисиите и солидарна во справување со природните катастрофи

Македонската Армија професионална во НАТО мисиите и солидарна во справување со природните катастрофи

Скопје, 13 јануари 2024 (МИА) - Приоритетите на Армијата на Република С...

Трошоците на живот лани зголемени за 9,4 проценти

Трошоците на живот лани зголемени за 9,4 проценти

Скопје, 9 јануари 2024 (МИА) - Трошоците на живот лани во однос на 2022 година биле зголемени за 9,4...

Скопје и потребите на скопјани заглавени меѓу градоначалничката и Советот

Скопје и потребите на скопјани заглавени меѓу градоначалничката и Советот

Скопје, 9 јануари 2024 (МИА) - Локалната самоуправа не е само данок на имот и одобренија за градба,...

Оценка 2.91 за патувањето со воз,  пругите „чекаат“ приватни оператори и ремонти

Оценка 2.91 за патувањето со воз, пругите „чекаат“ приватни оператори и ремонти

Скопје, 1 јануари 2024 (МИА) - Железничкиот сектор во државава за...

Министерство за правда: За девет месеци 14 реформски закони

Министерство за правда: За девет месеци 14 реформски закони

Скопје, 31 декември 2023 (МИА) - Во 2023 година се донесени пет закони, а девет ја поминаа владината...

МО: Годинава завршува успешно, 2024-та почнува со историски најголема инвестиција во безбедноста на граѓаните

МО: Годинава завршува успешно, 2024-та почнува со историски најголема инвестиција во безбедноста на граѓаните

Скопје, 30 декември 2023 Одбраната и Армијата во 2023 година забележаа низа на успеси во ни...

Спасовски: Годинешниот просек говори за вкупно намалување на криминалот за осум проценти

Спасовски: Годинешниот просек говори за вкупно намалување на криминалот за осум проценти

Скопје, 29 декември 2023 (МИА) - Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски на годишниот брифи...

Oпштина Велес ги награди најуспешните во 2023

Oпштина Велес ги награди најуспешните во 2023

Велес, 27 декември 2023 (МИА) - Митко Стоиловски e најдобар пожарникар...

Библиотеката „Илинден“ од Делчево ги сумираше резултатите за 2023 година

Библиотеката „Илинден“ од Делчево ги сумираше резултатите за 2023 година

Делчево, 25 декември 2023 (МИА) - Јавната локална библ...

Избор на најуспешни спортистки, спортисти, тренер и спортска екипа на Град Скопје за 2023

Избор на најуспешни спортистки, спортисти, тренер и спортска екипа на Град Скопје за 2023

22 декември 2023 Упорноста и резу...

Image

Остани поврзан