• среда, 17 јули 2024
Уролозите апелираат машката популација над 50 години да прават прегледи

Уролозите апелираат машката популација над 50 години да прават прегледи

Штип, 3 јули 2024 (МИА) - Секој маж над 50 години мора да прави специјалистички прегледи, вели Влатк...

Бесплатни дерматолошки прегледи викендов во Градски парк

Бесплатни дерматолошки прегледи викендов во Градски парк

Скопје, 15 јуни 2024 (МИА) - Бесплатни дерматолошки прегледи на бенки и...

Саудискиот крал Салман бин Абдулазиз на медицински прегледи поради висока температура и болки во зглобовите

Саудискиот крал Салман бин Абдулазиз на медицински прегледи поради висока температура и болки во зглобовите

Дубаи, 19 мај 2024 (МИА) - Кралот на Саудиска Арабија, Салман бин Абдулазиз (88) денеска ќе биде под...

Бесплатни прегледи за граѓаните на Охрид по повод Светскиот ден на борбата против покачениот крвен притисок

Бесплатни прегледи за граѓаните на Охрид по повод Светскиот ден на борбата против покачениот крвен притисок

Охрид, 16 мај 2024 (МИА) - Специјализирана болница за превенција, лекување и рехабилитација на карди...

Бесплатни медицински прегледи на велешките пензионери

Бесплатни медицински прегледи на велешките пензионери

Велес, 3 април 2024 (МИА) - Во просториите на Здружението на пензионери во Велес денеска се реализар...

Во кумановската болница почнуваат офталмолошки прегледи за идни првоодделенци

Во кумановската болница почнуваат офталмолошки прегледи за идни првоодделенци

Куманово, 16 март 2024 (МИА) - Офталмолошките прегледи за идните првоодделенци од К...

Зголемен број на новорегистрирани пациенти со глауком во Куманово

Зголемен број на новорегистрирани пациенти со глауком во Куманово

Куманово, 15 март 2024 (МИА) - Зголемен е бројот на новорегистрирани пациенти со глауком на очното о...

Гужви пред штипските станици за технички преглед за налепниците на возилата со НМК

Гужви пред штипските станици за технички преглед за налепниците на возилата со НМК

Штип, 12 февруари 2024 (МИА) - Пристигнаа налепниците со НМК за возилата во станиците за технички пр...

Општа болница Куманово од денеска почна со колоноскопски прегледи

Општа болница Куманово од денеска почна со колоноскопски прегледи

Куманово, 1 декември 2023 (МИА) - Општа болница Куманово од денеска почнува со колоноскопски преглед...

Во Берово извршени превентивни здравствени гинеколошки прегледи за жени Ромки

Во Берово извршени превентивни здравствени гинеколошки прегледи за жени Ромки

Берово, 30 октомври 2023 (МИА) - Во Берово извршени се превентивни здравствени гинеколошки прегледи...

Бесплатни гинеколошки прегледи во општина Маврово и Ростуше

Бесплатни гинеколошки прегледи во општина Маврово и Ростуше

Дебар, 29 мај 2023 (МИА) - Во Општина Маврово и Рoстуше започнува со работа мобилната амбуланта во к...

Акција „Здравје за сите“ во кумановско Агино село

Акција „Здравје за сите“ во кумановско Агино село

Куманово, 28 април 2023 (МИА) - Жители на кумановското Агино село денес...

Герасимовски: Нема повеќе чекање за офталмолошки и стоматолошки прегледи за првачиња

Герасимовски: Нема повеќе чекање за офталмолошки и стоматолошки прегледи за првачиња

Скопје, 3 април 2023 (МИА) - Општина Центар и Јавната здравствена установа-Здравствен дом Скопје ден...

Владата воведе задолжителни здравствени прегледи и мобилен мамографски скриниг како дел од борбата со ракот на дојка

Владата воведе задолжителни здравствени прегледи и мобилен мамографски скриниг како дел од борбата со ракот на дојка

Скопје, 18 октомври 2022 (МИА) - Владата одржа тематска седница посветена на борба со ракот на дојка, к...

Бесплатни контролни гинеколошки прегледи во мобилната амбуланта во Липково

Бесплатни контролни гинеколошки прегледи во мобилната амбуланта во Липково

Куманово, 23 март 2022 (МИА) - Над 60-тина жени од општина Липково извршиле превентивни прегледи в...

Image

Остани поврзан