• e shtunë, 22 qershor 2024
Atanasovska për MIA-n: Nuk ka më profesione të meshkujve dhe femrave, ka femra edhe në zdrukthëtari

Atanasovska për MIA-n: Nuk ka më profesione të meshkujve dhe femrave, ka femra edhe në zdrukthëtari

Shkup, 23 maj 2024 (MIA) - Nuk ka më profesione të meshkujve dhe femrave, ka femra tashmë edhe në zd...

Konferencë ndërkombëtare për sfidat dhe nevojat e grave sipërmarrëse

Konferencë ndërkombëtare për sfidat dhe nevojat e grave sipërmarrëse

 Shkup, 23 maj 2024 (MIA) - Në Odën e Zejtarisë - Shkup sot do të mbahet Konferenca ndërkombëta...

Barazia dhe pavarësia financiare e grave janë temat kryesore në takimin e ministrave të për barazi të BE--së

Barazia dhe pavarësia financiare e grave janë temat kryesore në takimin e ministrave të për barazi të BE--së

 Bruksel, 7 maj 2024 (MIA) - Përfaqësimi i grave në pozita drejtuese dhe fuqizimi i tyre ekonom...

"Hajde vajzë, shko bli diçka të bukur, nuk je ti për politikë" - edhe në fushatën zgjedhore, kandidatët përballen me gjuhën e urrejtjes, komente seksi...

Shkup, 19 prill 2024 (MIA) - "Ku do të shkoni pa mua, ministre, në Evropë do të shkoni?", "Lepureshe...

Konferencë

Konferencë "Gra të suksesshme për rajon të suksesshëm" në organizim të WOBA

Shkup, 22 mars 2024 (MIA) - "Gra të suksesshme për rajon të suksesshëm"...

Netanjahu nuk e pranon propozimin e Hamasit për lirimin e pengjeve në këmbim të të burgosurve palestinezë

Netanjahu nuk e pranon propozimin e Hamasit për lirimin e pengjeve në këmbim të të burgosurve palestinezë

 Gazë, 15 mars 2024 (MIA) - Grupi militant palestinez Hamas kumtoi se para ndë...

Danimarka fillon të rekrutojë gra për ushtri

Danimarka fillon të rekrutojë gra për ushtri

Kopenhagë, 13 mars 2024 (MIA) - Danimarka planifikon të rekrutojë gra për shërbim ushtarak, zbuloi s...

Salivan: SHBA-ja kërkon nga Hamasi t'i lirojë gratë, të moshuarit dhe pengjet e plagosur

Salivan: SHBA-ja kërkon nga Hamasi t'i lirojë gratë, të moshuarit dhe pengjet e plagosur

Uashington, 13 mars 2024 (MIA)   - Shtëpia e Bardhë mbrëmë u bëri thirrje militantëve të H...

KB: Irani kryen krime kundër njerëzimit ndaj grave dhe vajzave

KB: Irani kryen krime kundër njerëzimit ndaj grave dhe vajzave

Nju Jork, 9 mars 2024 (MIA) - "Represioni i protestave paqësore” dhe “diskriminimi institucional nda...

Marsh për të drejtat e grave “Vija e kuqe: Të drejtat e grave nuk janë  për negocim!” për herë të tetë në Shkup

Marsh për të drejtat e grave “Vija e kuqe: Të drejtat e grave nuk janë për negocim!” për herë të tetë në Shkup

Shkup, 8 mars 2024 (MIA) - "Gra, jetë, liri", "Vdekje për fashizmin mashkullor, liri për popullin fe...

"Fuqia dhe roli i gruas në shoqëri" panel-diskutim i organizuar nga Qendra e Kulturës në Tetovë

Tetovë, 8 mars 2024 (MIA) - Qendra e Kulturës "Ilo Anteski-Smok" organizoi një panel-diskutim të tit...

Dhuna ndaj grave është një problem serioz në shoqërinë shqiptare

Dhuna ndaj grave është një problem serioz në shoqërinë shqiptare

Tiranë, 8 mars 2024 (MIA) - Dhuna ndaj grave është një fenomen i rëndë në shoqërinë shqiptare, gjë q...

UNRVA: Në Gaza mesatarisht në ditë vriten nga 63 gra, 37 prej tyre - nëna

UNRVA: Në Gaza mesatarisht në ditë vriten nga 63 gra, 37 prej tyre - nëna

Gaza, 8 mars 2024 (MIA) - Agjencia e KB-së për ndihmë dhe punë për refugjatët palestinezë (UNRW...

Nikollovski: Nga viti 2017 janë mbështetur 1.700 gra rurale me mbi 1,1 miliardë denarë

Nikollovski: Nga viti 2017 janë mbështetur 1.700 gra rurale me mbi 1,1 miliardë denarë

Negotinë, 7 mars 2024 (MIA) - Nga viti 2017 e deri më sot, përmes të gjitha masave, kemi përkrahur 1...

Konferenca: Gratë janë më pak të përfaqësuara në poste drejtuese në polici, është e nevojshme të thyhen stereotipet dhe paragjykimet gjinore

Konferenca: Gratë janë më pak të përfaqësuara në poste drejtuese në polici, është e nevojshme të thyhen stereotipet dhe paragjykimet gjinore

Shkup, 7 mars 2024 (MIA) – “Gratë kanë një rol të rëndësishëm në ndërtimin e një shoqërie të qëndrue...

Image

QËNDRONI TË LIDHUR